Tenismenul impresariat de Ion Țiriac: „Alcoolul și depresia mi-au ruinat cariera”

Ultima actualizare:

În urmă cu câțiva ani, făcea legea în tenisul mondial. Astăzi, e doar o amintire a ceea ce a fost din punct de vedere sportiv, dar mult mai bogat, din punct de vedere uman. Francezul Lucas Pouille, între timp ajuns la 29 de ani, vorbește deschis și asumat, despre marile provocări din viața sa: depresia și dependența de alcool. 

Lucas Pouille a avut parte de momente grele în viața sa (FOTO: Getty Images)
Lucas Pouille a avut parte de momente grele în viața sa (FOTO: Getty Images)

Cel care, în 2016, impresiona pe toată lumea prin parcursul său de la Wimbledon și US Open, unde ajungea până în sferturile de finală sau „zburda”, în 2019, până în semifinalele Australian Open, unde doar Novak Djoković a putut să-l oprească, spune lucrurilor pe nume, dincolo de alura „roz” a celebrității. După o accidentare suferită în urmă cu trei ani, care s-a soldat cu o operație, Lucas Pouille nu a reușit niciodată să-și recapete forma, deși părea să aibă timpul de partea sa. 

„Dormeam doar o oră pe noapte”

În prezent aflat pe locul 459 ATP, Lucas Pouille mărturisește cum s-a luptat cu dependența de alcool și depresia. „Am început să am o parte întunecată și am alunecat într-o depresie care, după Roland-Garros, m-a făcut să dorm doar oră pe noapte și să încep să beau singur. Era imposibil să închid un ochi. Eram singur cu Felix (n.r. Félix Mantilla, antrenorul lui de la acea vreme) și mă întorceam în camera mea și mă uitam la tavan. Mă scufundam într-o chestie înfiorătoare. În fiecare dimineață, Felix mă întreba: «Nu dormi?», «Da, da, am alergii, covor, polen, iarbă…», îl mințeam. M-am închis în mine, nu am spus nimănui. Am fost într-o fază proastă. Și am luat decizia să spun stop. Pentru sănătatea mea mintală, a trebuit să mă opresc. Este oribil, pentru că în capul meu mă consider încă un jucător de top 10. Nu mi-am verificat clasamentul din mai anul trecut. Am pierdut toți sponsorii și mi-e greu să o iau de la capăt. Când ai trăit emoții atât de mari, e greu să dai restart”, a povestit deschis jucătorul de tenis pentru „L'Équipe”. 

L-a avut impresar pe Ion Țiriac

În urmă cu șapte ani, presa franceză anunța colaborarea dintre Lucas Pouille și Ion Țiriac, care îi devenea, pe atunci, parte din echipa de impresari, împreună cu francezul Gerard Tsobanian. „Am luat cea mai bună decizie. Am mare încredere, sunt sigur că mă vor ajuta să progresez. Ion Ţiriac şi Gerard Tsobanian au gestionat cu succes carierele unor mari campioni precum Boris Becker, Goran Ivanišević, Guillermo Vilas sau Marat Safin, iar eu sunt fericit şi încrezător că mă vor ajuta şi sfătui la cel mai înalt nivel de-a lungul anilor următori pentru a-mi îndeplini toate obiective. Totodată, vreau să-mi promovez imaginea, să devin mai cunoscut pe plan internaţional”, declara francezul, la acel moment. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net