Final de hegemonie: Rafael Nadal a ieşit din Top 10 ATP, după 18 ani de dominare

Ultima actualizare:

După ce starea de sănătate l-a forțat să ia o pauză de la tenisul mare, din ianuarie și până acum, Rafael Nadal „plătește” prin ieșirea din Top10 ATP - o premieră, în aproape ultimele două decenii. 

Rafael Nadal a ieșit din rândul primilor jucători de tenis ai lumii (FOTO: Getty Images)
Rafael Nadal a ieșit din rândul primilor jucători de tenis ai lumii (FOTO: Getty Images)

La cei 36 de ani ai săi, jucătorul spaniol se află, pentru întâia dată în 18 ani, în afara primilor cei mai buni jucători ai lumii din „sportul alb”, ocupând acum locul 13 în ierarhia ATP. 
De altfel, anul 2023 a început greu pentru Rafael Nadal, care a jucat doar patru meciuri, impunându-se într-unul singur - în runda inaugurală de la Australian Open. Apoi, problemele de sănătate au început să-i dea bătăi de cap și o pauză a fost iminentă. Totuși, Rafael Nadal a consemnat nu mai puțin de 912 săptămâni la rând petrecute în Top10 ATP, ceea ce este un record, situându-se deasupra americanului Jimmy Connors (789) şi elvețianului Roger Federer (734).
Înapoi în timp, Rafael Nadal și-a făcut loc în rândul celor mai buni jucători de tenis ai lumii încă din vremea în care „monopolul” îl dețineau Roger Federer, australianul Lleyton Hewitt sau americanul Andy Roddick. Concret, pe 24 aprilie 2005, la vârsta de 18 ani, cu câteva săptămâni înainte de primul său titlu la Roland Garros, Rafael Nadal intra în Top10 ATP, pentru ca pe 18 august 2008 să devină lider mondial. 

Și-a anunaț deja revenirea în circuit, după două luni de pauză

„Finalul unei ere. Nadal rămâne cu recordul de săptămâni petrecute la cel mai înalt nivel al tenisului. Un record care va fi greu de doborât. Regele zgurii se pregătește acum pentru Roland Garros, turneul unde a scris istorie. Rafa va fi un candidat la trofeu chiar dacă a ieșit din Top 10 ATP”, consemnează presa internațională, prin „vocea” celor de la „Marca”. Totodată, în urma să, rămân orice ar fi, 22 de trofee de Grand Slam, în care se regăsește un număr-record de turnee Roland Garros câștigate, dar și 92 de titluri ATP la simplu. Performanțele sale s-au reflectat și în partea financiară, numai din premii strângând 134 de milioane de dolari. 
Înapoi în prezent, Rafael Nadal trage tare să se recupereze și să revină în circuit, înscriindu-se deja la turneul de la Monte Carlo, programat luna viitoare. Chiar dacă s-a retras de la Indian Wells și Miami, spaniolul pare gata să-și înfrunte din nou adversarii. „Rafa a fost primul jucător care s-a înscris. Vrea să joace la Monaco şi îşi acordă toate şansele pentru a fi capabil să participe la acest turneu pe care îl iubeşte atât de mult şi pe care care l-a câştigat de 11 ori la simplu, inclusiv cu un record de opt titluri consecutive între 2005 şi 2012”, a punctat directorul turneului de la Monte Carlo, David Massey, informează Agerpres. Competiție de la Monte Carlo este una importantă pentru Rafael Nadal, având posibilitatea de a consemna acolo revenirea sa, în vederea turneului de la Roland Garros, al cărui trofeu l-a ridicat deasupra capului de nu mai puțin de 14 ori. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net