Sorana Cîrstea face senzație la Miami. E în sferturi și a făcut un salt uriaș în clasament

Visul american continuă pentru Sorana Cîrstea. Jucătoarea noastră s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Miami, unul dintre cele mai importante ale sezonului. Ea bate din nou la porțile Top 50 mondial.

Sorana Cîrstea are o perioadă foarte bună (FOTO: EPA)
Sorana Cîrstea are o perioadă foarte bună (FOTO: EPA)

În optimile de finală, Sorana Cîrstea s-a impus, după o oră şi 35 de minute, cu scorul de 7-6, 6-4, în fața cehoaicei Marketa Vondrousova. Pentru Sorana este prima calificare în sferturile de finală ale turneului de la Miami, acolo unde joacă la fiecare ediție de 15 ani. După acest succes, Sorana a ajuns să conducă în meciurile directe cu Vondrousova cu scorul de 2-1 dar, cel mai important, a reușit să-și adauge în zestre 215 puncte WTA. Cu ajutorul lor, ea a ajuns să bată la porțile Top 50 mondial, în clasamentul live ocupând poziția 51, în urcare 23 de locuri față de ziua de luni. Cea mai bună clasare a Soranei a fost locul 21, ocupat în 2013. Ea ar putea să își bată propriul record, adică să ajungă pe poziția a 20-a dacă va da lovitura la acest turneu și va ajunge să îl câștige.

Sorana Cîrstea are un nou antrenor, pe Thomas Johannson

Cert este că, indiferent de ce va face în continuare, ea a avut un parcurs excelent în turneele americane de primăvară, Indian Wells și Miami, ajungând la ambele în sferturile de finală. Iar acest lucru o va ajuta pe termen lung, căci punctele adunate aici, dar și încrederea de care avea atâta nevoie, o vor duce, speră toată lumea din tenisul românesc, acolo unde nu a mai fost niciodată, dar și-a dorit în fiecare zi: în Top 10 mondial. Pentru că, să nu uităm, urmează sezonul de zgură, acolo unde Sorana a avut mereu rezultate bune. Iar acum, cu noul antrenor, fostul campion de la Australian Open, Thomas Johansson, ea a căpătat și acele plusuri în joc care îi lipseau parcă în trecut.

Următoarea adversară a Soranei va fi a doua jucătoare a lumii, belarusa Aryna Sabalenka. Aceasta a trecut fără emoții în optimi de o altă cehoaică, Barbora Krejcikova, pe care a învins-o cu 6-3, 6-2. Sabalenka e în formă maximă, pierzând anul acesta doar două meciuri din 22 disputate, dar împotriva unei Sorana Cîrstea în formă, nu se știe niciodată.

Prezența în sferturile de finală e recompensată cu un cec de 184.465 de dolari, în timp ce în semifinale jucătoarele vor primi câte 352.635 de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net