Sorana Cîrstea a dat lovitura, în 2023: câți bani a câștigat, în doar trei luni

Lucrurile par să se așeze foarte bine pentru Sorana Cîrstea (74 WTA), care la cei 32 de ani ai săi are o avere impresionantă din „sportul alb”, numai în primele trei luni ale lui 2023 agonisind o sumă importantă de bani: peste 400.000 de dolari.

image

Cel mai recent, românca și-a asigurat prezența în optimile de finală de la Miami Open, pentru care a încasat aproape 97.000 de dolari, după ce a învins-o pe sportiva cehă Karolína Muchová (55 WTA), cu 7-5, 6-1. 
„Începutul a fost destul de slab din partea mea. Am făcut multe greșeli, simțeam că sunt peste ea, dar am făcut două sau trei greșeli neforțate, iar la 5-3 mi-am adunat toate gândurile și am încercat să joc mai mult pe backhand-ul ei. N-am vrut să-i mai ofer cadouri. Astfel au apărut greșeli și din partea ei. Mă ajută sprijinul fanilor. Am fost surprinsă să văd atâția români. M-am bucurat enorm și mi-au umplut sufletul de bucurie. O doamnă mi-a spus că a venit să mă vadă de la Chicago, iar asta mi-a pus zâmbetul pe față imediat”, a declarat Sorana Cîrstea, după calificare în sferturi.

Peste 7.000.000 de dolari, câștigați în întreaga carieră

Mai departe, Sorana Cîrstea are meci mare cu o altă sportivă din Cehia, Markéta Vondroušová (76 WTA), luni, nu mai devreme de ora 22.00, confruntarea fiind transmisă de DigiSport2. Dacă va reuși să treacă mai devreme, și-ar asigura suma de 184.000 de dolari și, foarte important, accederea pe locul 51 în ierarhia mondială a tenisului feminin.
Anterior, conturile conaționalei noastre „s-au înzdrăvenit” cu 184.000 de euro, grație parcursului de la Indian Wells, unde Sorana Cîrstea a reușit să ajungă până în sferturile de finală, cedând abia în fața liderului mondial, poloneza Iga Świątek.
De-a lungul carierei sale, Sorana Cîrstea a adunat impresionanta suma de 7.875.815 de dolari. Cea mai mare performanță a sa în privința clasării în WTA s-a petrecut în urmă cu 10 ani, pe 12 august 2013, când a reușit să ocupe locul 21, palmaresul său numărând două titluri WTA la simplu și alte cinci, respectiv nouă ITF la dublu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net