David Popovici a câștigat „aurul” mondial la 200m liber, stabilind un record

Omul momentului în înotul de pe întreg globul, David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 200 de metri liber, de la Campionatul Mondial de înot pentru juniori.

David Popovici, încă un „aur” mondial, de data aceasta la juniori (FOTO: EPA)
David Popovici, încă un „aur” mondial, de data aceasta la juniori (FOTO: EPA)

Mai mult, românul a reușit și un record la competiția care se desfășoară, în această perioadă, în Peru, la Lima. 

„Publicul m-a ajutat enorm. Mă distrez. A fost o cursă foarte bună”, a spus David Popovici, potrivit sport.ro. Cu toate că nu a forțat în serii, a reușit să se califice cu cel mai bun timp și a obținut șansa de a înota pe culoarul cu numărul patru.  

Podiumul acestei probe a fost completat de maghiarul Dániel Mészáros(Ungaria), cu timpul 1:48.98 și italianul Filippo Bertoni, 1:49.05.

„România şi-a trecut în cont o nouă medalie de AUR la această ediţie a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Succesul a fost realizat de extraordinarul David Popovici, în finala probei de 200 m liber. Sportivul antrenorului Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 min. şi a câştigat fără emoţii medalia de AUR cu un nou record al competiţiei”, a notat Federaţia Română de Nataţie și Pentatlon Modern.

Se mai luptă pentru o medalie

Pentru sportivul în vârstă de 17 ani urmează două zile libere, el urmând să revină în competiție pe 3 septembrie. David Popovici va mai concura în proba de 100 de metri liber, unde va intra în serii, de la ora 17:30. Semifinalele vor avea loc pe 4 septembrie, ora 02:25, iar finala la 100 metri liber va fi loc luni, 5 septembrie, de la ora 02:02, ora României.

Practic, David Popovici poate spune că a avut o vară fără de cusur, după ce își trece în palmares „aurul” la Mondialele de juniori, acestuia adăugându-i-se „aurul” de la Mondialele de seniori, „aurul” de la Europenele de juniori şi „aurul” de la Europenele de seniori.

Rezultatele românilor la competiție

La proba de 200 de metri fluture feminin, Andra Gorecki a reuşit să se claseze pe locul patru, cu timpul 2:15.12.

De asemenea, la 100 de metri spate, Aissia Prisecariu a ocupat locul cinci, iar Rebecca Diaconescu s-a clasat pe șase. Timpii lor au fost de 1:02.58 min pentru Aissia Prisecariu și 1:02.93 min pentru Rebecca Diaconescu.

În ceea ce privește proba de 100 de metri liber feminin, Bianca Costea s-a calificat în finală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
elisabeta lipa si mihai covaliu (sportpictures) jpg
raie sibiu jpg
ianis hagi (getty images) jpg
roberto de zerbi (getty images) jpg
Simona Halep, Getty Images jpg
Simona Halep  Getty Images jpg
Ion Tiriac si Simona Halep, Getty Images jpg
image
actualitate.net