David Popovici, a patra medalie de aur la Campionatul European de juniori

David Popovici a dominat Campionatul European de natație pentru juniori, desfășurat în perioada 5-10 iulie, la Otopeni. Cel mai recent, a obținut, duminică, 10 iulie, medalia de aur în proba de 100 de metri liber, adunând, astfel, cinci podiumuri ocupate în întreaga competiție.

image
David Popovici a dominat Europenele de Natație pentru juniori de la Otopeni (FOTO: Sportpictures)

Timpul care i-a asigurat marea performanță a fost 47.69, această reușită adăugându-i-se „aurului” de la 50 de metri liber, 200 de metri liber şi la ştafetă 4x100 metri liber, precum şi „argintului” la ştafetă combinată 4x100 metri liber. De altfel, David Popovici deține recordul mondial la juniori pentru proba de 100 de metri liber, 47.13.

A durut destul de tare. Mă bucur că s-a terminat atât de frumos. Mă bucur că am colaborat ca o echipă. Cel mai frumos moment au fost ştafetele. Este foarte multă muncă, răbdare, nutriţie, somn. Trebuie să fim răbdători. Va trebui să vorbesc cu antrenorul, până voi intra din nou în bazin. Mă voi pregăti intens pentru Europenele de la Roma. Va trebui să mă refac ca să-mi adaug câteva obiective. Mi-am îndeplinit două: să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume. Mai există câteva. Trebuie să o iau încet şi să nu mă las copleşit de acest val de atenţie. Sper să reuşesc să fac performanţă la Jocurile Olimpice. Văd în jurul meu că sunt iubit. Îmi place să le vad reacţiile. E ceva scris şi mă bucur că pentru ei înseamnă ceva puternic. Urmăriţi sportul, orice sport în continuare, în special nataţia şi aveţi grijă să susţineţi tinerele talente. Orice experienţă mă va ajuta în viitor. Din fiecare probă am învăţat ceva!”, a declarat David Popovici, potrivit DigiSport.

În total, țara noastră numără nouă medalii la această competiție. La scurt timp după reușita lui David Popovici, Vlad Stancu a cucerit medalia de argint la 400 de metri liber masculin, pe lângă care mai are un „aur” la 1500 de metri liber și un „argint” la 800 de metri liber. Pentru România a mai obținut o medalie individuală și Bianca Costea, prin al ei „argint” la 50 de metri liber.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet jpg
Alec Baldwin are acum opt copii jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
Melissa Jenkins Johanson a încercat să scape de pedeapsă dând vina pe câinele ei jpg
buzau cules prune livada png
DIICOT - main
image
image
image
image
Simona Halep, Instagram jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg