Primul aur pentru David Popovici la Campionatele Europene de juniori

Ultima actualizare:

Dacă fotbalul nu prea mai oferă motive de mândrie națională, pe lângă tenis și handbal își face loc, ușor-ușor, din nou înotul. Cel mai recent, echipa României a câştigat, marți, medalia de aur în proba de ştafetă masculin 4x100 m liber, la Campionatul European de natație de juniori. Cursa a fost una plină de adrenalină, țara noastră duelându-se pentru mult râvnitul prim loc cu echipa Marii Britanii.

David Popovici, alături de colegii săi, la premiere (FOTO: Facebook/ FRNPM)
David Popovici, alături de colegii săi, la premiere (FOTO: Facebook/ FRNPM)

Pentru reușita echipei masculine a României au pus umărul David Popovici, Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma și Patrick-Sebastian Dinu – în această formulă au cucerit medalia de aur la competiția desfășurată la Otopeni.

David Popovici a înotat chiar în primul tur şi a scos cel mai bun timp al probei, 47 de secunde şi 54 de sutimi. Apoi, au urmat alte două schimburi cu Vlad-Ştefan Stancu şi Ştefan Cozma, în care România a întors a doua, după echipa Marii Britanii. În cele din urmă, în ultimul schimb a înotat Patrick-Sebastian Dinu, care a reuşit să readucă echipa tricoloră în poziția de lider absolut.

Grație celor patru sportivi, România s-a clasat pe primul loc, având un timp de 3 minute, 18 secunde şi 93 de sutimi, iar contracandidatei, echipei din Marea Britanie, i-a revenit locul doi, podiumul fiind întregit de Italia.

„A fost o strategie foarte bună. Mă bucur că am avut puterea să ne sincronizăm atât de bine. E un câștig muncit împreună. E mult mai greu decât mă așteptam, e altceva. Publicul m-a energizat foarte tare, mi-a dat un mare boost de încredere. Mă bucur că pot reprezenta o echipă atât de frumoasă și de puternică”, a spus David Popovici, dublu campion mondial la seniori.

Grație acestei performanțe, România și-a îmbogățit palmaresul cu prima medalie la această ediție a Campionatului European de natație pentru juniori. La feminin, echipa formată din Bianca Costea, Irina-Ana Preda, Anastasia Bako și Rebecca-Aimee Diaconescu a reușit să ocupe locul cinci, cu timpul de 3 minute, 48 de secunde şi 37 de sutimi. Competiţia feminină a fost câştigată de Italia, fiind urmată de Franţa  şi Germania.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net