Cât a câștigat David Popovici, desemnat cel mai bun sportiv de la Europene

Sportivul momentului în România, David Popovici, a fost desemnat cel mai bun, în probele masculine, de la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma. Anunțul a fost făcut de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, care a povestit cum clasamentul a fost realizat pe baza unui punctaj, în urma celor mai bune performanţe din competiţie.

image
David Popovici, cel mai bun de la Europenele de seniori (FOTO: Facebook)

Dat fiind faptul că, la masculin, David Popovici a adunat 1.003 puncte, pentru timpul din finala de 100 m liber (n.r. 46.86s, de altfel nou record mondial de seniori), și-a asigurat impresionanta titulatură, fiind urmat în clasament de ucraineanul Mykhailo Romanchuk şi de italianul Thomas Ceccon.

Bilanțul României la Campionatul European de natație de la Roma este unul mai mult decât mulțumitor. „Au fost șase zile magice pentru România, care a cucerit două medalii de aur prin David Popovici, tânărul și extrem de valorosul sportiv al nostru care a uimit din nou, nu doar un continent, ci și întreaga planetă! Iar evoluțiile lui David de la Foro Italico nu puteau trece neobservate. În această seară, la finalul probelor de înot, David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine, iar Ruta Meilutyte (Lituania) a fost desemnată cea mai bună sportivă în probele feminin. FELICITĂRI, DAVID! HAI ROMÂNIA!”, au notat cei din federație. 

Cele două medalii obținute de sportivul de doar 17 ani i-au adus și o răsplată financiară. Fondul de premii ale competiției de la Roma e de jumătate de milion de euro, destinați celor care au urcat pe podium și celor reușesc să doboare recorduri mondiale și europene. Așadar, pentru cele două medalii ale sale, David Popovici a fost remunerat cu 4.000 de euro, cărora li se adaugă 10.000 de euro, grație recordului mondial la proba de 100 de metri liber. Românul a obținut timpul 46,98s, devenind cel mai bun înotător al tuturor timpurilor la această probă.

Ce urmează pentru David Popovici

Conaționalul nostru își menține concentrarea pentru încă două competiții majore, în acest an, după ce, până acum, a înotat la Campionatele Mondiale și Europene de seniori și la CE de juniori. Pentru David Popovici, urmează Mondialele de juniori de la Lima, competiție programată între 30 august și 4 septembrie. Apoi, pe final de an, între 13 și 18 decembrie, românul va merge la Melbourne, la Mondialele de seniori în bazin scurt, a doua sa participare la o astfel de competiție, după ediția din 2021, de la Abu Dhabi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
 Ramzan Kadîrov şi Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
vaccin HPV jpg
image
image
image
image
CFR Cluj, Sportpictures jpg
Farul Constanta 3 jpg
Inter Barcelona, EPA jpg
Edi Iordanescu si nationala, Sportpictures jpg
Ciprian Tatarusanu, Sportpictures jpg
Chindia Rapid, Sportpictures jpg