Cea mai frumoasă caracterizare: ”David Popovici e singur pe planeta lui”

David Popovici este omul momentului în natația europeană și mondială. La aproape 18 ani, el domină de o manieră categorică cele mai spectaculoase probe din natație, 100 m liber și 200 m liber, la care e, acum, campionat mondial și continental de seniori. Tocmai de aceea, presa din întreaga lume este plină de laude la adresa compatriotului nostru.

image
David Popovici a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene (FOTO: EPA)

Cea mai frumoasă caracterizare a venit din partea cotidianului ”L’Equipe”, care a scris: ”David este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic. Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două întoarceri, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial german Paul Biedermann”, au scris francezii, uluiți de valoarea înotătorului nostru.

Dar David nu i-a cucerit pe ziariștii din întreaga lume doar cu stilul său de a înota, ci și cu felul lui de a fi și de a vorbi. La interviurile de după cursa de aur de la Roma, el a recunoscut că nu a avut ca obiectiv stabilirea unui record – deși a stabilit recordul mondial de juniori și recordul Campionatelor Europene – ci a vrut doar să se distreze în apă. ”Nu prea aveam un timp în minte, singurul sfat pe care mi l-a dat antrenorul meu a fost <<Fă o nebunie>>. Cred că ceea ce am făcut este destul de nebunesc în acest moment”, au notat cei de la AFP, citați de news.ro. El a declarat că dacă a avut emoții în această cursă ele au dispărut pe ultima lungime, acolo unde el e ”șeful”. ”Ultima lungime este specialitatea mea, la 100 m ca la 200 m. Aşa că ştiam că o să-i las puţin în urmă pe ceilalţi. Mă aşteptam la asta”, a mai spus el. Deși, a adăugat, e mai greu de făcut decât de spus acest lucru: ”Am fost extrem de obosit. Am avut curse în care am fost mult mai obosit decât atât, dar asta m-a omorât puţin”.

David nu se uită pe rețelele sociale în timpul concursurilor

Întrebat cum l-a afectat celebritatea, David a spus că nu foarte mult, pentru că stă departe de rețelele sociale cât de mult poate. ”Nu m-am uitat pe reţelele sociale, așa că nu prea ştiu ce impact am în România în acest moment sau în lumea înotului, văd doar ce este în jurul meu. Dar la un moment dat, intrând pe net, voi vedea impactul pe care l-am avut şi sunt încântat să ştiu asta”, a mai spus el în materialul citat de news.ro.

Dublu campion european deja, David Popovici va mai concura la Roma și în proba de 400 m liber. Acolo unde, așa cum recunoaște, chiar nu știe la ce să se aștepte. Seriile de calificare sunt miercuri. „Este cea mai ciudată cursă pe care o voi face aici pentru că nu am experienţă. Am înotat-o ​​doar de trei ori în viaţa mea şi a fost în concursuri mici. Dar este un loc bun pentru a începe şi a vedea dacă sunt bun sau nu”, a mai spus el jurnaliştilor prezenţi la Roma.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
Anamaria Prodan jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
buzau cules prune livada png
Alec Baldwin
image
image
image
image
Simona Halep, Instagram jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg