David Popovici, decorat de președintele Klaus Iohannis

Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

David Popovici, alături de președintele Klaus Iohannis, după decorarea cu Steaua României (Mediafax)
David Popovici, alături de președintele Klaus Iohannis, după decorarea cu Steaua României (Mediafax)

Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni. Titlul - cel mai înalt posibil în România - i-a fost oferit lui David Popovici în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), impunându-se ca un simbol al tinerei generaţii de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internaţional.ț

"Sunt onorat şi recunoscător şi mulţumesc tuturor celor care ne-au fost aproape. Suntem doar la început. Avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt şi anume să facem din sport o prioritate naţională, să face sportul ambasadorul ţării noastre", a spus David Popovici.

De asemenea a fost premiat și antrenorul Adrian Rădulescu. După cum se arată în comunicat, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în pregătirea participării româneşti la cea de-a 19-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), contribuind astfel la cucerirea a două medalii de aur, Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler

La ceremonia de la Cotroceni a fost prezent şi preşedintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

"Sunt foarte bucuros să vă întâlnesc personal. Transmit felicitări tuturor sportivilor români. Prin multă muncă, sacrificii, aţi reuşit deveniţi unul dintre cei mai buni. Sunt convins că sunteţi o sursă se inspiraţie pentru toţi românii. În spatele succesului unui campion stă o echipă bine sudată. Părinţii merită întreaga recunoştinţă. Adrian Rădulescu este un antrenor, mentor şi prieten. Perfromanţa se construieşte prin ani de muncă. Ei sunt cei care fac cinste ţării noastre şi poartă cu mândrie drapelul în întreaga lume. Aţi găsit reţeta excelenţei sportive. Vă mulţumesc că reprezentaţi România", a spus Klaus Iohannis în scurta ceremonie.

În discursul său, preşedintele a făcut apel la autorităţi să se implice în ajutorarea sportivilor și a sportului, fără să spună concret ce așteaptă de la acestea.

Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susţinut şi încurajat de autorităţi, iar aici fac un apel cât se poate de clar către decidenţi: Implicaţi-vă şi creaţi cadrul de care sportivii noştri au nevoie pentru a face performanţă! Sportivii noştri au nevoie de mai multă implicare din partea autorităţilor centrale şi locale, atât din punct de vedere financiar, cât şi prin dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive, astfel încât aceştia să se poată antrena la cele mai înalte standarde”, a mai spus Klaus Iohannis.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net