David Popovici, decorat de președintele Klaus Iohannis

Pre┼čedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Na┼úional ÔÇ×Steaua Rom├ónieiÔÇŁ ├«n grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

image
David Popovici, alături de președintele Klaus Iohannis, după decorarea cu Steaua României (Mediafax)

Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni. Titlul - cel mai ├«nalt posibil ├«n Rom├ónia - i-a fost oferit lui┬áDavid Popovici┬á├«n semn de ├«nalt─â apreciere ┼či recuno┼čtin┼ú─â pentru talentul, d─âruirea, devotamentul ┼či profesionalismul de excep┼úie dovedite ├«n cadrul celei de-a 19-a edi┼úii a Campionatelor Mondiale de Nata┼úie de la Budapesta (18 iunie ÔÇô 3 iulie 2022), impun├óndu-se ca un simbol al tinerei genera┼úii de campioni ┼či contribuind, pe aceast─â cale, la afirmarea sportului rom├ónesc pe plan interna┼úional.╚Ť

"Sunt onorat ┼či recunosc─âtor ┼či mul┼úumesc tuturor celor care ne-au fost aproape. Suntem doar la ├«nceput. Avem o misiune pe care ├«ncerc─âm s─â o ducem la cap─ât ┼či anume s─â facem din sport o prioritate na┼úional─â, s─â face sportul ambasadorul ┼ú─ârii noastre", a spus David Popovici.

De asemenea a fost premiat ╚Öi┬áantrenorul┬áAdrian R─âdulescu. Dup─â cum se arat─â ├«n comunicat, ├«n semn de ├«nalt─â apreciere ┼či recuno┼čtin┼ú─â pentru d─âruirea, devotamentul ┼či profesionalismul de care a dat dovad─â ├«n preg─âtirea particip─ârii rom├óne┼čti la cea de-a 19-a edi┼úie a Campionatelor Mondiale de Nata┼úie de la Budapesta (18 iunie ÔÇô 3 iulie 2022), contribuind astfel la cucerirea a dou─â medalii de aur, Pre┼čedintele Rom├óniei a conferit Ordinul Na┼úional ÔÇ×Pentru MeritÔÇŁ ├«n grad de Cavaler

La ceremonia de la Cotroceni a fost prezent ┼či pre┼čedintele Comitetului Olimpic ╚Öi Sportiv Rom├ón, Mihai Covaliu.

"Sunt foarte bucuros s─â v─â ├«nt├ólnesc personal. Transmit felicit─âri tuturor sportivilor rom├óni. Prin mult─â munc─â, sacrificii, a┼úi reu┼čit deveni┼úi unul dintre cei mai buni. Sunt convins c─â sunte┼úi o surs─â se inspira┼úie pentru to┼úi rom├ónii. ├Än spatele succesului unui campion st─â o echip─â bine sudat─â. P─ârin┼úii merit─â ├«ntreaga recuno┼čtin┼ú─â. Adrian R─âdulescu este un antrenor, mentor ┼či prieten. Perfroman┼úa se construie┼čte prin ani de munc─â. Ei sunt cei care fac cinste ┼ú─ârii noastre ┼či poart─â cu m├óndrie drapelul ├«n ├«ntreaga lume. A┼úi g─âsit re┼úeta excelen┼úei sportive. V─â mul┼úumesc c─â reprezenta┼úi Rom├ónia", a spus Klaus Iohannis ├«n scurta ceremonie.

├Än discursul s─âu, pre┼čedintele a f─âcut apel la autorit─â┼úi s─â se implice ├«n ajutorarea sportivilor ╚Öi a sportului, f─âr─â s─â spun─â concret ce a╚Öteapt─â de la acestea.

ÔÇ×Fiecare t├ón─âr sportiv trebuie s─â se simt─â sus┼úinut ┼či ├«ncurajat de autorit─â┼úi, iar aici fac un apel c├ót se poate de clar c─âtre deciden┼úi: Implica┼úi-v─â ┼či crea┼úi cadrul de care sportivii no┼čtri au nevoie pentru a face performan┼ú─â! Sportivii no┼čtri au nevoie de mai mult─â implicare din partea autorit─â┼úilor centrale ┼či locale, at├ót din punct de vedere financiar, c├ót ┼či prin dezvoltarea ┼či modernizarea infrastructurii sportive, astfel ├«nc├ót ace┼čtia s─â se poat─â antrena la cele mai ├«nalte standardeÔÇŁ, a mai spus Klaus Iohannis.

┬á Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!┬á┬á

FotoJet jpg
FotoJet (1) jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
Dorian Popa
sotie cumpanasu jpg
image png
cristina rus accident 2 JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Nicolae Dica, Sportpictures jpg
David Popovici, EPA jpg
Simona Halep, Getty jpg
David Popovici, EPA jpg
Alessia Raiciu 3 webp
Emil Sandoi si Daniel Pancu, selectionerii Romaniei de tineret jpg