David Popovici își mărește averea! Câți bani va primi pentru medaliile de la Europene

Ultima actualizare:

David Popovici și-a arătat clasa la Campionatele Europene de nataţie la juniori. Românul de doar 17 ani a câștigat cinci medalii pentru care ar trebui să primească o sumă frumușică de bani.

Davidi Popovic a făcut show la Europene
Davidi Popovic a făcut show la Europene

Starul momentului în sportul românesc este legitimat la CS Dinamo. La doar câteva săptămâni după ce a devenit dublu campion mondial la seniori, David Popovici a cucerit patru medalii de aur şi una de argint la europenele de juniori. Pentru aceste performanţe senzaționale, sportivul ar trebui să fie răsplătit cu o sumă destul de mare de bani. 

Moment inedit! Vezi: Reacția lui David Popovici, când ministrul Sportului a vrut să bată palma cu el

Ministerul Tineretului şi Sportului recompensează o medalie de aur cu 19.000 de lei, iar una de argint cu 11.000 de lei, potrivit fanatik.ro. Fâcând un calcul simplu, David Popopici ar trebui să-și mărească averea cu 87.000 de lei, adică aproximativ 15.000 de euro, după Campionatele Europene desfășurate la Otopeni. 

David Popovici ar trebui să primească 87.000 de lei pentru cele cinci medalii de la Europene. Ce sume a mai încasat în 2022?

În urmă cu doar câteva săptămâni, la Campionatul Mondial de natație, desfășurat la Budapesta, David Popovici a scris istorie. Sportivul român a obținut aurul atât la 100 de metri, cât și la 200 de metri, lucru care mai fusese reușit doar la prima ediție din 1973.

E interesant să vezi: Ce salariu are David Popovici? Un jucător slab de volei primește cât un campion mondial

După acest succes, David a primit 368.000 de lei, bani veniţi de la FINA - Federaţia Internaţională de Nataţie, MTS şi CS Dinamo. Ulterior, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că David Popovici va fi recompensat și cu suma de 1.000.000 de lei (aproximativ 200.000 de euro), bani veniți din Fondul de Rezervă al Guvernului României.

Ce a făcut David Popovici cu primii bani obținuți din sport?

Într-o apariție rară la TV, sportivul anului în România a dezvăluit ce a făcut cu primii bani pe care i-a câștigat din sport. „Primii bani câștigați? Sincer, cred că i-am strâns. Și o să-i tot strâng până o să știu ce o să fac cu ei”, a precizat David Popovici într-un interviu acordat pentru TVR, în iarna precedentă.

În segmentul special difuzat de Ziua Naţională a României, David Popovici a menționat, printre altele, că se ferește de lucrurile „extravangate” și preferă o viață „simplă”. Totodată, sportivul lui CS Dinamo a precizat că cea mai mare bucurie este atunci când mama lui îl surprinde cu „ceva bun de mâncare” după antrenamente.

David Popovici urmează să mai concureze în două competiţii până la finalul verii. În perioada 11 - 21 august, tânărul de 17 ani va participa la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. Apoi, în perioada 30 august - 4 septembrie va fi la Campionatele Mondiale de nataţie de la Lima. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net