Reacția lui David Popovici, când ministrul Sportului a vrut să bată palma cu el

Ultima actualizare:

David Popovici, 17 ani, a ajuns duminică, 26 iunie, în țară, fiind așteptat de oficialități la Salonul Oficial din cadrul Aeroportului Henri Coandă.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a felicitat întregul lot de natație participant la Campionatul Mondial de la Budapesta și, în cadrul conferinței de presă, i-a înmânat lui David Popovici un trofeu și un cec, în valoare de 200.000 de euro.

În momentul înmânării cec-ului, ministrul a dorit să bată palma cu tânărul campion, doar că... acesta a avut o reacție simpatică, întrucât nu putea să răspundă decât dacă renunța la cec-ul primit sau la trofeu.

Și ministrul a avut emoții, încât l-a uitat pe Robert Glință

David s-a fâstâcit un pic, la fel și ministrul, cec-ul a scăpat pe jos, moment în care fenomenalul campion la înot a putut să bată palma cu ministrul Novak. De altfel, nici ministrul, fost sportiv de performanță la rândul său, nu a fost ocolit de emoții.

Citește și: Strategia neîmplinită a lui Ion Țiriac pentru David Popovici

Acesta a dorit să îi înmeneze cec-ul din partea guvernului României, inițial, lui David în spatele tribunei, care bloca accesul vizual.

La sugestia lui David, cei doi s-au deplasat în lateral și au reluat momentul. De altfel, ministrul Novak a fost atât de emoționat, încât în discursul său l-a uitat, parcă, în totalitate pe Robert Glință.

Acesta nu i-a menționat numele în discurs, rezumându-se, doar, la a-i mulțumi lui David. Ulterior, i-a adresat câteva vorbe și i-a înmânat un trofeu și flori.

David Popovici și Robert Glință, alături de staff-ul lor, au fost așteptați la aeroport de ministrul Sportului, Eduard Novak, de preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi de preşedinta FRNPM, Camelia Potec.

David a scris istorie la Budapesta

La Campionatul Mondial de natație, desfășurat la Budapesta, David Popovici a scris istorie. De altfel, în discursul avut la aeroport, Robert Glință a avut o remarcă impresionantă, când i-a mulțumit acestuia pentru că sunt contemporani.

La Budapesta, miercuri, 22 iunie 2022, David s-a impus cu timpul de 47 de secunde și 58 de sutimi, intrând în istorie.

Citește și: Cum și-a petrecut David Popovici prima zi după performanța de la Budapesta și când revine în România

Misiunea lui era foarte dificilă, pentru că, în istoria Mondialelor, „dubla” 100 m – 200 m a fost reușită o singură dată, chiar la prima ediție, în 1973. David a obținut aurul la cele două probe.

La rândul său, Robert Glință a ajuns în două finale și a ocupat locul al 5-lea la proba de 50 de metri spate și locul 8 la proba de 100 metri spate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net