Cum și-a petrecut David Popovici prima zi după performanța de la Budapesta și când revine în România

În România, înotătorul de elită David Popovici, 17 ani, este erou național, după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta.

stanga
dreapta
image
david popovici
david popovici
David Popovici, la Targoviste, la Cupa Romaniei jpg
david popovici 1 jpg
David Popovici in bazin, foto, arhiva personala jpg
David Popovici campion mondial 200 m la Budapesta noul Michael Phelps (1) jpg
david popovici cel mai bun tanar sportiv europa jpeg
david popovici jpeg
David Popovici jpg

Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație, a dezvăluit, vineri, 24 iunie, câteva informații de culise din activitatea tânărului sportiv, în perioada următoare, pentru Gazeta Sporturilor.

Revine în România duminică

Astfel, David rămâne la Budapeste până la încheierea competiției mondiale, urmând să revină în țară în weekend. El are la dispoziție foarte puțin timp, în capitala Ungariei, pentru a se relaxa, imediat ce revine acasă urmând să intre într-un program de antrenament intensiv.

El(n.r. David Popovici) va rămâne la Budapesta alături de Robert Glință, care nu a terminat competiția. Acum îi ținem pumnii lui Robert, care participă în proba de 50 de metri spate.

Citește și: Cine sunt părinții lui David Popovici, cei care i-au susținut visul de a deveni campion

Azi se va odihni, poate face ce vrea. Are libertatea de a face ce vrea. De mâine va începe să se pregătească din nou. Pe 5 iulie va la startul la Campionatele Europene de Juniori, de la Otopeni”, a spus Camelia Potec la GSP LIVE.

De altfel, David a reușit să facă o scurtă plimbare, alături de membri din staff-ul său, cu trotinete electrice, pe străzile din Budapesta. Dragoș Lușcan, kinetoterapeutul sportivului, a postat o fotografie pe Instagram, în care este surprins momentul de detașare.

Astfel, campionul român va reveni acasă, alături de delegația țării, duminică. Avionul care îi va aduce urmează să aterizeze la Aeroportul Internațional Henri Coandă, delegația fiind primită la Salonul oficial.

Primire oficială, la Otopeni

Primirea va fi duminică. Competiția se termină sâmbătă, iar sportivii vor fi primiți duminică, sper că așa cum se cuvine, de Ministerul Sportului și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român”, a mai adăugat Camelia Potec, pentru sursa citată.

Într-o informare de presă, ministrul sportului, Eduard Novak, însoțit de o delegație, îl va întâmpina pe David Popovici la aeroport.

Ctește și: Ce salariu are David Popovici? Un jucător slab de volei primește cât un campion mondial

Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo.

Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine”, a transis David Popovici, la TVR.

Aduce acasă două medalii de aur

Înotătorul de elită, David Popovici, 17 ani, a adus bucurie în sufletul fiecărui român, după ce a reușit să cucerească două medalii de aur la Campionatul Mondial, organizat la Budapesta.

Miercuri, 22 iunie 2022, David s-a impus cu timpul de 47 de secunde și 58 de sutimi, impunându-se pe ultimii metri și intrând în istorie.

În istoria Mondialelor, „dubla” 100 m – 200 m a fost reușită o singură dată, chiar la prima ediție, în 1973, acest detaliu făcând ca reușita lui să fie și mai spectaculoasă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

iulia vantur jpeg
4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
2 octavia geamanu antena 1 jpg jpeg
front brad pitt gettyimages copy jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
Catalin Botezatu png
olivia newton john jpeg
anca serea fiica jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
CSU Craiova, Sportpictures jpg
catalin chirila jpg
Ana Bogdan, Facebook jpg
Rapid, Sportpictures jpg
FCSB, Sportpictures jpg
Marius Croitoru, suspendat (Sportpictures) jpg