Cum și-a petrecut David Popovici prima zi după performanța de la Budapesta și când revine în România

Ultima actualizare:

În România, înotătorul de elită David Popovici, 17 ani, este erou național, după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta.

Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație, a dezvăluit, vineri, 24 iunie, câteva informații de culise din activitatea tânărului sportiv, în perioada următoare, pentru Gazeta Sporturilor.

Revine în România duminică

Astfel, David rămâne la Budapeste până la încheierea competiției mondiale, urmând să revină în țară în weekend. El are la dispoziție foarte puțin timp, în capitala Ungariei, pentru a se relaxa, imediat ce revine acasă urmând să intre într-un program de antrenament intensiv.

El(n.r. David Popovici) va rămâne la Budapesta alături de Robert Glință, care nu a terminat competiția. Acum îi ținem pumnii lui Robert, care participă în proba de 50 de metri spate.

Citește și: Cine sunt părinții lui David Popovici, cei care i-au susținut visul de a deveni campion

Azi se va odihni, poate face ce vrea. Are libertatea de a face ce vrea. De mâine va începe să se pregătească din nou. Pe 5 iulie va la startul la Campionatele Europene de Juniori, de la Otopeni”, a spus Camelia Potec la GSP LIVE.

De altfel, David a reușit să facă o scurtă plimbare, alături de membri din staff-ul său, cu trotinete electrice, pe străzile din Budapesta. Dragoș Lușcan, kinetoterapeutul sportivului, a postat o fotografie pe Instagram, în care este surprins momentul de detașare.

Astfel, campionul român va reveni acasă, alături de delegația țării, duminică. Avionul care îi va aduce urmează să aterizeze la Aeroportul Internațional Henri Coandă, delegația fiind primită la Salonul oficial.

Primire oficială, la Otopeni

Primirea va fi duminică. Competiția se termină sâmbătă, iar sportivii vor fi primiți duminică, sper că așa cum se cuvine, de Ministerul Sportului și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român”, a mai adăugat Camelia Potec, pentru sursa citată.

Într-o informare de presă, ministrul sportului, Eduard Novak, însoțit de o delegație, îl va întâmpina pe David Popovici la aeroport.

Ctește și: Ce salariu are David Popovici? Un jucător slab de volei primește cât un campion mondial

Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo.

Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine”, a transis David Popovici, la TVR.

Aduce acasă două medalii de aur

Înotătorul de elită, David Popovici, 17 ani, a adus bucurie în sufletul fiecărui român, după ce a reușit să cucerească două medalii de aur la Campionatul Mondial, organizat la Budapesta.

Miercuri, 22 iunie 2022, David s-a impus cu timpul de 47 de secunde și 58 de sutimi, impunându-se pe ultimii metri și intrând în istorie.

În istoria Mondialelor, „dubla” 100 m – 200 m a fost reușită o singură dată, chiar la prima ediție, în 1973, acest detaliu făcând ca reușita lui să fie și mai spectaculoasă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net