David Popovici se pregătește să repete isprava de la Mondiale? S-a calificat în finala de 200 de metri liber la Europene

David Popovici își continuă parcursul impresionant, după ce în urmă cu două săptămâni a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. David s-a calificat marți, 5 iulie, în finala probei de 200 de metri liber la Campionatul European de juniori.

David Popovici participă la Campionatul European de juniori Sursă: Facebook @FRNPM
David Popovici participă la Campionatul European de juniori Sursă: Facebook @FRNPM

După ce a reușit să obțină două medlaii de aur la Mondialul de la Budapesta, David Popovici încearcă să repete performanța și la Campionatul European de juniori care are loc zilele acestea la Complexul de Natație din Otopeni.

Înotătorul de doar 17 ani a reușit să se califice în finala probei de 200 de metri liber cu timpul de 1:47:93 minute. Finala se va desfășura miercuri, 6 iulie.

Ar putea să te intereseze și: Produsele iubite de români, dar ocolite de David Popovici 

David Popovici va concura și în finala probei de ștafetă 4 x 100 m masculin. Ştafeta de 4x100 m liber a României este compusă din David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu. 

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100. Popovici (17 ani) a fost urmat în finală de francezul Maxime Grousset, 47 sec 64/100, şi de canadianul Joshua Liendo Edwards, 47 sec 71/100. La doar 17 ani, David Popovici a reușit să intre în istorie prin performanța sa. Luni, 20 iunie, David obținuse medalia de aur și în proba de 200 de metri liber.   

Vezi și: Ce a făcut David Popovici cu banii câștigați din sport 

În toată istoria acestei competiții, doar un singur om a mai reuși să câștige probele de 100 de metri și de 200 de metri ale aceleiași ediții. Este vorba despre americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru la campionatul desfășurat la Belgrad în anul 1973.

După ce a uimit o lume întreagă prin performanțele de la Campionatul Mondial, David Popovici a avut un discurs plin de modestia și a subliniat că speră că a reușit să îi facă mândri pe toți românii. Sportivul a fost premiat de către Ministerul Sportului cu un cec în valoare de 200.000 de euro. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net