David Popovici, start excelent la JO2024: românul, cel mai rapid la 200m liber

David Popovici și-a început fără emoții parcursul la Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde a evoluat, duminică, în seriile de înot la 200 de metri liber masculin. JO 2024 se desfășoară în perioada 26 iulie-11 august.

David Popovici, favorit pentru medalie la JO 2024 (FOTO: EPA)
David Popovici, favorit pentru medalie la JO 2024 (FOTO: EPA)

Înotătorul român și-a confirmat statutul de favorit al probei, menținând speranțele României pentru o medalie olimpică. Astfel, David Popovici a obținut cel mai bun timp din seriile de la 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice și s-a calificat în semifinalele competiției. Înotătorul român a fost cel mai rapid fără să forțeze și s-a impus fără emoții în fața adversarilor săi din capitala Franței. Plecat de pe culoarul patru, David Popovici a condus cursa de la un capăt la altul, finalizând seria cu un timp de 1.45,65 și calificându-se în semifinale cu cel mai bun timp. Semifinalele probei de 200 de metri liber vor fi tot duminică, începând cu ora 21.46, competiția fiind televizată de Eurosport și TVR. Finala este programată luni, de la ora 21.40.

România, 106 sportivi la JO2024

Sportivul de 19 ani a pornit în această probă având cel mai bun timp al sezonului, 1:43,13, realizat la Campionatele Europene de la Belgrad, în luna iunie. Recordul olimpic al probei continuă să fie deținut de americanul Michael Phelps, cu 1 minut, 42 de secunde și 96 de milisecunde, consemnat la Beijing, în 2008. Totodată, recordul mondial îi aparține germanului Paul Biedermann, încă din 2009, acesta reușind un timp de 1 minut și 42 de secunde fix.
România participă la competiția din Franța, Paris, cu 106 sportivi, după suspendarea pe motive de dopaj a Florentinei Iușco.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net