Echipa României de la Jocurile Olimpice a defilat în ceremonia de deschidere

Jocurile Olimpice au început în mod oficial, vineri, când o ploaie măruntă a însoțit întreaga ceremonie de deschidere, organizată în Franța, Paris, pe Sena, evenimentul durând câteva ore bune. Competiția se desfășoară în perioada 26 iulie-11 august.

România a defilat în ceremonia de deschidere a Olimpiadei (FOTO: EPA)
România a defilat în ceremonia de deschidere a Olimpiadei (FOTO: EPA)

Rând pe rând, ambarcațiunile țărilor participante s-au perindat pe Sena, sub privirile a zeci de mii de oameni, care au urmărit ceremonia din tribunele special amenajate pe malul fluviului - de altfel, estimările indică un număr impresionant de telespectatori, de aproximativ 1,5 miliarde.
Delegația României a defilat împreună cu Rwanda, drapelul tricolor fiind purtat de soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc. Echipa României a defilat în jurul orei 21.30, din delegația „tricoloră” lipsind canotorii, care au rămas în Satul Olimpic, dar și sportivii care se pregăteau deja pentru competiție, inclusiv David Popovici, principalul om în care țara noastră își pune speranța pentru o medalie olimpică, acesta urmând să evolueze, duminică, în concurs.

Prima ceremonie din istorie, desfășurată în afara unui stadion

JO 2024 au constituit o premieră absolută, fiind prima ediție în care ceremonia de deschidere a competiției nu se desfășurat în interiorul unui stadion. 
Unul dintre momentele culturale pregătite în cadrul ceremoniei de deschidere a JO2024  a fost omagierea femeilor din Franța și, în timp ce imnul național a rulat pe fundal, s-a făcut un apel la recunoașterea femeilor marcante din istoria țării, fiind invocate mai multe nume cu greutate.
România participă la competiția din Franța, Paris, cu 106 sportivi, după suspendarea pe motive de dopaj a Florentinei Iușco, iar o prezență importantă este echipa de gimnastică a țării noastre, care revine la Olimpiadă, după o pauză de 12 ani - înapoi în timp, România cucerea, în 2012, la Londra, medalia de bronz. Speranțele pentru medalii sunt, în mod special, la înot -David Popovici- și canotaj. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net