De la casa de copii, la aurul Campionatului Național

image
Victor Ciulin în timpul unui antrenament la aruncarea suliței

Sportul formează caractere puternice, dar poate și schimba destine. Antrenoarea de atletism Doina Rusu i-a schimbat viața unui puști de 16 ani. După aproape trei ani de când l-a descoperit și l-a luat la grupa ei, băiatul a devenit campion național în probe combinate. Victor are o poveste impresionantă: la o lună a fost abandonat de mamă, iar de atunci este crescut de către o asistentă maternală.

Din 1976, Doina Rusu este profesor-antrenor al Liceul cu Program Sportiv din Câmpulung, acolo unde a făcut sport și a învățat.  În fiecare toamnă bate școlile din țară în lung și-n lat pentru a-i descoperi pe viitorii campioni la atletism. Așa a dat și peste Victor Ciulin, un băiat extrem de talentat și cu o poveste de viață impresionantă. “La o lună, mama mea biologică m-a abandonat la Casa de Copii. De atunci sunt la familia adoptivă. Mama care m-a crescut este mama mea! O iubesc foarte mult și e totul pentru mine”, a declarat pentru Sports Net Victor Ciulin, campion U18 în probe combinate. 

Deși au trecut aproape trei ani de la prima lor întâlnire, Doina Rusu și-o amintește și acum perfect. Umblase o zi întreagă din școală în școală pentru a găsi copii talentați, iar la una dintr-un sat îndepărtat de Câmpulung a dat peste Victor. “Prima noastră întâlnire a fost emoționantă. Atât de frumos mi-a vorbit și mi-a spus că el ar fi motivat să vină să facă un sport de performanță, bineînțeles dacă eu l-as alege. Ce m-a mai impresionat în momentul respectiv e că mi-a spus că el nu știe dacă ar putea să facă atletism pentru că e nevoie de niște formalități. Mi-a povestit că este crescut de către o asistentă maternală.  Cred că a fost o provocare pentru mine. Este un copil minunat și foarte talentat”, rememorează Doina Rusu.Rezultatele colaborării nu au întârziat să apară: la nici trei ani de când s-a apucat de atletism, Victor a devenit campion național la decatlon. ”Nici acum nu realizez că eu sunt campion național și că mie mi-a cântat imnul! Am fost atât de emoționat, am plâns mult! E o senzație unică, practic te lupți cu tine”, spune Victor Ciulin. Puștiul recunoaște că antrenoarea lui e cea care i-a schimbat viața! „Este ca a doua mea mamă! O prețuiesc enorm! Mi-a deschis mintea, pur și simplu. Dacă nu era dânsa nu eram aici și nu știu ce făceam... A fost șansa vieții mele”, mai spune el

image
Victor Ciulin e campion național la decatlon

Decatlonul, sportul celor 10 probe

Decatlonul e o disciplină sportivă desfășurată sub forma unei întreceri multidisciplinare, care se desfășoară pe parcursul a două zile, în timpul cărora au loc zece probe atletice: 100 m plat, 110 m garduri, 400 m plat, săritura în lungime, săritura în înălțime, săritura cu prăjina, aruncarea discului, aruncarea suliței, aruncarea greutății și 1500 m. Rezultatele celor zece întreceri sunt convertite în puncte, acordate conform unui tabel de conversie standard pentru punctarea rezultatelor individuale. 

https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
cub octavia geamanu marian ionescu png
zanni
Ruxi și cristi mitrea
img (3) jpg
tudor chirila 2 jpg
surpriza Sursă foto: Pixabay.com
BeFunky collage (26) jpg
Federico Putorti i a trimis un mesaj clar politistului care l a anchetat pe Facebook 1 jpg
aurel balasoiu facebook jpg
image
image
image
image
Edi Iordanescu si nationala, Sportpictures jpg
Ciprian Tatarusanu, Sportpictures jpg
Chindia Rapid, Sportpictures jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Istvan Kovacs, EPA jpg
FC Hermannstadt   Sepsi OSK, Sportpictures jpg