Dezvăluire în cazul lui Halep: forțată de WTA să ia medicamente interzise

Ultima actualizare:

Cu doar câteva zile înainte să afle verdictul în cazul său de dopaj, în urma căruia e suspendată provizoriu, încă din toamna lui 2022, Simona Halep are parte de încă o dezvăluire importantă.

Simona Halep, suspendată de jumătate de an pentru dupaj (FOTO: EPA)
Simona Halep, suspendată de jumătate de an pentru dupaj (FOTO: EPA)

Situația româncei se complică, din cauza WTA, campioana fiind nevoită să utilizeze medicamente interzise, notează „Prosport”. Sursa citată informează că, spre finele lui iulie, Simona Halep a solicitat WTA aprobarea pentru excepția de uz terapeutic pentru sinuzită, însă Asociația de Tenis Feminin nu s-at grăbit cu un răspuns, iar românca nu ar mai fi apucat să trateze problema despre care a mai vorbit în trecut, sinuzita. 

Sinuzita, problema care i-a adus mari belele

De altfel, de-a lungul vremii, fosta lideră mondială a tenisului feminin a transmis că se confruntă cu mari dificultăți în a se adapta turneelor din SUA, din pricina aerului condiționat, care de fiecare dată o face să se îmbolnăvească. Situația ar fi fost agravată de schimbarea constantă de peisaj - cald, rece, umed, sală, teren -, dat fiind circuitul „sportului alb” și i-ar fi crescut disconfortul româncei. Pe atunci fără să fi luat în calcul, deocamdată, să se opereze, Simona Halep ar fi încercat să obțină acceptul WTA de a folosi un tratament medicamentos, așa cum precizează, însă n-a avut parte de niciun răspuns, cu toate că Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) impune aprobarea, prin intermediul WTA, utilizării unor medicamente care conțin substanțe interzise ca pseudoefedrina sau glucocorticoizi. 
Practic, Simona Halep s-ar fi găsit nevoită să se lupte cu situația sa, pe parcursul mai multor competiții, dată fiind lipsa de reacție a asociației, cu toate că inclusiv Agenția Mondială Anti-Doping precizează clar riscurile sinuzitei: „Eșecul de a trata sinuzita sau un răspuns eșuat la tratament poate duce la tuse cronică, complicații orbitale sau complicații neurologice intracraniene, inclusiv orbire, oftalmită, meningită, abces cerebral sau osteomielita”.

Problemele de sănătate ale sportivei din Constanța s-au văzut în repetate rânduri: spre exemplu, aflată la turneul de la Washington, cu aprobarea WTA și sub medicamentație specifică tratamentului sinuzitei pe care WADA le acceptă, jucătoarea s-a trezit în imposibilitatea de a mai continua meciul și a fost nevoită să abandoneze în duelul cu cu rusoaicei Anna Kalinskaya, invocând „sinuzita, epuizarea termică și șocul caloric”, pe fondul temperaturilor ridicate, de 34 de grade Celsius. După abandonul de la Washington, Simona Halep a zburat la Toronto, unde a reușit să cucerească titlul, semn că tratamentul medicamentos a dat roade.
Abia după ce a picat testul antidoping de la New York, Simona Halep a decis să se opereze la nas și să-și ușureze situația: „Când am pierdut la US Open, am realizat că sunt epuizată din punct de vedere mental. Având probleme cu respirația de mulți ani, care s-au înrăutățit, am decis să urmez sfatul medicului și să fac operația necesară”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net