Virginia Ruzici rupe tăcerea despre Simona Halep, suspendată pentru dopaj

Ultima actualizare:

Unul dintre numele mari din tenisul românesc de odinioară, Virginia Ruzici, a comentat situația Simonei Halep, jucătoare suspendată provizoriu din „sportul alb”, după ce a picat un test antidoping.

Simona Halep, suspendată provizoriu din tenis  (FOTO: Getty Images)
Simona Halep, suspendată provizoriu din tenis (FOTO: Getty Images)

Fosta jucătoare a colaborat 14 ani cu Simona Halep, cunoscându-o așadar îndeaproape. Într-o discuție cu specialistul în tenis Daniel Spatz, Virginia Ruzici a susținut cu tărie cum crede în nevinovăția sportivei. „O cunosc pe Simona de mult timp și am lucrat cu ea timp de 14 ani. În tot acest timp, nu numai că a fost o sportivă și o campioană incredibilă, ci și un model. Simona este o persoană de o sportivitate impecabilă, integră și onestă. Sunt profund întristată de această evoluție a lucrurilor și sunt 100% convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj necuvenit. O susțin pe deplin pe Simona în lupta ei pentru adevăr și sunt alături de ea. Simona se antrenează în aceste zile și este gata să revină cât de repede posibil. Îi țin pumnii pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, pentru că este nevinovată!”, a spus Virginia Ruzici.

Pe bară de jumătate de an

Reamintim că Simona Halep nu a mai jucat vreun meci oficial din august 2022, după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat, o substanță interzisă, cazul său fiind în proces de analiză. Dată fiind situația, românca se află în cădere liberă în ierarhia tenisului mondial feminin, în prezent fiind în afara Top10, pe locul 15 WTA. În prezent, miza cea mare pentru constănțeancă este să-și demonstreze nevinovăția și să evite suspendarea de patru ani pentru dopaj, care ar însemna retragerea ei din tenis, dat fiind faptul că a ajuns la 31 de ani. Astfel, Simona Halep trebuie să convingă Agenția Internațională de Integritate a Tenisului că a ingerat accidental substanța incriminatoare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Catalin Cirjan, Getty Images jpg
Lionel Messi, Getty jpg
carlos alacaraz getty jpg
Tatarusanu jpg
f jpg
Gloves Getty jpg