Noi informații în cazul de dopaj al lui Halep. Ce urmează pentru româncă

Ultima actualizare:

După ce a fost suspendată, încă din toamna lui 2022, în urma acuzației de dopaj, Simona Halep își pregătește apărarea în procesul care o are drept personaj central.

Simona Halep se luptă să-și dovedească nevinovăția (FOTO: EPA)
Simona Halep se luptă să-și dovedească nevinovăția (FOTO: EPA)

Sportiva de 31 de ani susține că nu a luat în mod conștient substanța care o incriminează, Roxadustat și va pleda nevinovată la tribunalul independent din Marea Britanie, unde teoretic avea un termen stabilit, pe 17 februarie. Doar că, potrivit „Prosport”, acesta a fost amânat până spre finele lunii, pe fondul preluării mandatului de conducătoare a Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului, de către Karen Moorhouse. Aceasta l-a înlocuit, în urmă cu o săptămână, pe Jonny Gray și, astfel, audierea sportivei din Constanța s-a decalat. 

Unul dintre numele mari din tenis, de altfel și fost antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, o susține pe româncă. În vârstă de 57 de ani, cel care a pregătit-o pe fosta lideră mondială a declarat în podcastul „The Big Deal”: „E adevărat că toți sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pedeapsa pentru aceasta. Să sperăm că nu va fi mare, dar vina nu îi aparține. Nu a făcut nimic greșit. Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba. Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând”

„Halep nu a luat Roxadustat intenționat! Nu am niciun dubiu în privința onestității ei”, a fost mesajul de susținere din partea președintelui WTA, Steve Simon, de altfel și membru în consiliul de conducere al Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. În ceea ce privește apărarea pregătită de Simona Halep și echipa ei, pentru a scăpa de suspendare aceștia vor miza pe faptul că respectivele suplimente nutritive, în urma căreia a ingerat substanța interzisă, ar fi fost contaminate pe linia de producție. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net