Cine e omul care i-a prescris Simonei Halep substanța ce i-a adus suspendarea

Simona Halep (12 WTA) trece, probabil, prin cea mai „neagră” perioadă a carierei sale, fiind suspendată provizoriu pentru dopaj.

Simona Halep, numărul 12 WTA (FOTO: Getty Images)
Simona Halep, numărul 12 WTA (FOTO: Getty Images)

Între timp, fosta ocupantă a „fotoliului” de lider din ierarhia tenisului mondial feminin a prezentat informații utile în procesul său, precum producătorul suplimentului nutritiv contaminat, numărul de lot și chiar certificatul de analiză. Mai mult, sportiva dispune și de documentele care demonstrează că suplimentul nutritiv a fost prescris de o persoană autorizată, notează „Prosport”.
Sursa menționată specifică faptul că este vorba de un medic reputat, cu peste 40 de ani experiență în domeniul sportiv de înaltă performanță. În dosarul tenismenei figurează faptul că Simona Halep a delegat medicului responsabilitatea căutării și identificării ingredientelor suplimentului nutritiv pe lista produselor interzise publicată de WADA și valabilă pentru sezonul competițional 2022. Suplimentul nutritiv care i-a adus suspendarea Simonei Halep conține roxadustat, substanță care i-a creat mari probleme jucătoarei de tenis. 

Ce susține echipa româncei

În cadrul audierii sale, Simona Halep a declarat că este conștientă că îi aparține responsabilitatea pentru tot ceea ce ingerează, menționând despre utilizarea respectivului supliment nutritiv ca fiind necesar, în absența unei alternative alimentare, care să compenseze standardul nivelului performanței sportive impusă de o jucătoare din tenisul mare. Reamintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022, constănțeanca primind rezultatul testului pozitiv, pe 7 octombrie. Din august și până în prezent, sportiva și-a pierdut temporar dreptul de joc în competițiile oficiale din „sportul alb”, luptându-se acum să își dovedească nevinovăția, respectiv lipsa intențiilor de a lua în mod conștient o substanță interzisă. Concret, echipa Simonei, susține că substanța a ajuns în organismul sportivei dintr-un supliment nutritiv contaminat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
infidelitate jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
image
image
image
image
image
image
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg