Ea este Emilia, atleta care a ales să se sinucidă la 21 de ani, atunci când a aflat că nu va mai putea alerga

Emilia Brangefalt, o alergătoare suedeză pasionată de atletism, a pierdut lupta cu viața odată cu cea mai mare dragoste a ei - alergatul.

Emilia a murit, la doar 21 de ani / foto: arhiva personala
Emilia a murit, la doar 21 de ani / foto: arhiva personala

La doar 21 de ani, Emilia a luat o decizie tragică în urma unei știri cumplite: medicii i-au interzis să mai alerge.

A câștigat o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de Trail din 2022 în cursa de 40 de kilometri, însă a primit un diagnostic care i-a schimbat complet perspectiva asupra vieții.

Medicii i-au avertizat că trebuie să renunțe la alergat din cauza ritmului cardiac extrem de ridicat.

Nu a putut să trăiască fără sport

Într-o postare emoționantă pe Instagram pe 4 noiembrie, Emilia a împărtășit lupta ei atât fizică, cât și mentală de când a fost nevoită să se abțină de la sport.

A menționat că doar o simplă plimbare este acum dureroasă și că, deși testele medicale au indicat rezultate bune, corpul ei resimte un stres imens, chiar dacă a investit multă grijă și iubire în el.

„Este foarte dificil pentru mine, pentru că alergarea și antrenamentul reprezintă totul pentru mine. Dar acum, chiar și trăirea unei vieți normale este o provocare. Am petrecut mai mult timp în pat decât pe picioare în ultima lună. Poate că voi reveni într-o zi. Sau poate nu. Sper ca trupul meu să se poată recupera", a scris Emilia Brangefalt.

Potrivit unui comunicat al Federației Suedeze de Atletism (SAF), nouă zile mai târziu, pe 13 noiembrie, Emilia Brangefalt și-a încheiat viața.

În comunicat s-a subliniat că în ultimele luni, Emilia s-a simțit extrem de rău, atât fizic, cât și psihic, și că, în ciuda sprijinului oferit din partea celor apropiați, a ales să își pună capăt vieții.

„Este atât de tragic. Mă chinui să îmi găsesc cuvintele. Nu o știam pe Emilia personal, dar știu că este o persoană foarte bună, un spirit vizionar, o fată șarmantă și talentată, care avea toată viața înainte. În numele sportului suedez, trimit cel mai călduroase gânduri către persoanele cele mai apropiate de ea”, a fost mesajul transmis de Kajsa Bergqvist, președintele Federației Suedeze de Atletism și fostă sportivă de nivel înalt, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2000, de la Sidney, în proba de săritură în înălțime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net