Rezultat fabulos! România are medalie la Campionatul Mondial de Atletism, după 14 ani. Video

Ultima actualizare:

România a realizat un rezultat fabulos la Campionatele Mondiale de Atletism, care se desfășoară la Budapesta zilele acestea. Eroina zilei este, cu siguranță, Alina Rotaru.

Alina Rotaru a luat bronzul la mondiale / foto: arhivă personală
Alina Rotaru a luat bronzul la mondiale / foto: arhivă personală

Altleta din România a cucerit medalia de bronz la săritura în lungime, la Mondialul de la Budapesta. Românca a sărit 6,88 metri din ultima încercare, pentru un rezultat istoric. Aurul a mers în dreptul sârboaicei Vuleta (7,14 metri), iar argintul a fost cucerit de Davis-Woodhall (SUA - 6,91 metri).

Aceasta este prima medalie pe care România o ia la un campionat mondial de atletism, după o pauza de 14 ani. La Berlin în 2009, Nicoleta Grasu a luat bronzul la aruncarea discului, iar Monica Stoian la aruncarea suliței.

Alina Rotaru s-a calificat și la Olimpiada de la Paris de anul viitor

Alina Rotaru Kottmann, sportiva care reprezintă clubul Steaua București și care este antrenată de Mihai Corucle este calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a bifat baremul de la concursul de la Inneringen.

Așadar, sportiva în vârstă de 30 de ani va bifa la Jocurile Olimpice de la Paris cea de-a treia prezență în competiție, după edițiile din 2021 și 2016.

A ieșit în evidență încă din copilărie

Primul sport a fost dansul sportiv, dar nu i-a plăcut. Fiind o admiratoare Gabrielei Szabo, și-a convins părinții să o ducă pe pistă. Astfel s-a apucat de atletism la CS Dinamo la vârsta de 7 ani, sub îndrumarea lui Cristian Ivan. La vârsta de 14 ani s-a transferat la CSA Steaua. Mai întâi a practicat toate probele, apoi s-a specializat pe cele de sărituri.

În anul 2009 a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de Juniori (sub 18) de la Brixen. A participat la prima ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret, unde a cucerit medalia de argint cu o săritură de 6,38 m.

În anul următor, s-a clasat pe locul doi la Campionatul European de Juniori (sub 20) de la Tallinn. A fost desemnată ambasadoarea României la Jocurile Olimpice de Tineret 2012.[9] Din luna decembrie 2014 se antrenează în Germania.

6 sportivi români calificați la Paris 2024

România a ajuns la şase sportivi calificaţi la JO 2024, dintre care trei sunt atleţi.

Atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor (CSA Steaua) a realizat în martie baremul la maraton, cu prilejul cursei de la Barcelona.

Andrea Miklos, în proba de 400 m la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska, iar Alina Rotaru-Kottmann a realizat baremul la lungime la concursul Inneringer Weitsprung Meeting.

Înotătorul David Popovici l-a bifat în aprilie la 100 m liber, la Campionatele Naţionale de la Otopeni, iar alt înotător, Vlad Stancu, a realizat baremele la 800 şi 1.500 m liber la Europenele de juniori de la Belgrad.

Pugilista Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg) a obţinut biletul prin medalia de argint de la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Romania nationala fotbal (Sportpictures) jpg
Ianis Hagi (Sportpictures) jpg
Nationala fotbal Romania (Sportpictures) jpg
sala constanta handbal jpg
Dan Grecu cosr colan jpg
Dan Grecu Nadia Comaneci 1976 jpg
Mbappe facebook webp
Stadion vulcan in Arabia Saudita (X) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net