Eliminare surpriză la Turneul Campioanelor: liderul WTA, out. Când e finala

Ultima actualizare:

Turneul Campioanelor este aproape să ajungă la final, producându-se și o eliminare surpriză: liderul tenisului mondial feminin, Iga Świątek, a părăsit competiția.

Iga Świątek a părăsit Turneul Campioanelor în semifinale (FOTO: Getty Images)
Iga Świątek a părăsit Turneul Campioanelor în semifinale (FOTO: Getty Images)

Sportiva poloneză a cedat în semifinale, duminică, în fața bielorusei Aryna Sabalenka (7 WTA), aceasta din urmă impunându-se cu 6-2, 2-6, 6-1. 
La cei 24 de ani ai săi, Aryna Sabalenka a avut nevoie de două ore și șapte minute de joc pentru a-și asigura prezența în finală, bifând totodată prima sa victorie în cele cinci confruntări cu Iga Świątek, de la începutul sezonului și până acum. Totuși, Iga Świątek rămâne cu o reușită deloc de neglijat, după ce a reușit să ajungă până în semifinale de la Turneul Campioanelor fără set pierdut. „Nu voi minţi, am aşteptat acest moment (n.r. să se încheie sezonul). Săptămâna trecută, era destul de dificil să întrevăd linia de sosire, fiind complet motivată şi pregătită pentru fiecare meci. Pe de o parte, sunt tristă că am pierdut, dar pe de alta, vreau să mă odihnesc. Acest sezon a fost intens şi sunt mândră de ce am reuşit, că am putut juca la fel de bine până la final. Dar, sunt mulţumită că s-a încheiat”, a declarat liderul mondial.

Astfel, lupta pentru trofeul de la Turneul Campioanelor se va da între Aryna Sabalenka și jucătoarea franceză Caroline Garcia (6 WTA), care a trecut, la rândul său, de sportiva din Grecia Maria Sakkari (5 WTA), 6-3, 6-2. De altfel, Caroline Garcia este cea mai matură jucătoare calificată în finala acestei competiții, la 29 de ani ai săi, după americanca Venus Williams, în 2017. Cu 10 titluri WTA în palmares, sportiva ar putea deveni a doua reprezentată a Franței care ar ridica deasupra capului trofeul, după reușita lui Amélie Mauresmo, în anul 2005. Aryna Sabalenka și Caroline Garcia s-au duelat, de-a lungul vremii, de patru ori, bilanțul întâlnirilor fiind unul egal, 2-2. Finala dintre cele două este programată să se joace marți, nu înainte de ora 4 dimineață și va fi difuzată de DigiSport 2.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net