Cazul de dopaj al Simonei Halep, aruncat în aer de un nou scenariu

Ultima actualizare:

A ieșit la iveală un nou scenariu privind modul în care o substanță interzisă, Roxadustat, a ajuns în organismul Simonei Halep. Fosta lideră a circuitului WTA a fost depistată pozitiv în urma unui test făcut în timpul turneului US Open.

Halep

Scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep este în continuare unul dintre cele mai dezbătute subiecte din țara noastră. Episodul a fost întors pe toate părțile, analizat de foști sportivi, antrenori sau „experți” de pe Facebook.

După anunțul care a zguduit lumea sportului românesc au fost avansate tot felul de teorii despre modul cum sportiva noastră a ajuns în această postură. Răzvan Itu, directorul general al Federației Române de Tenis, a venit și el cu propria sa variantă, în ceea ce privește situația Simonei Halep, conform Adevărul.

Acesta crede că e posibil ca sustanța Roxadustat să fi ajuns prin mâncare în organismul sportivei. Răzvan Itu a oferit și un exemplu pe care l-a întâlnit în Argentina.

O nouă teorie în scandalul de dopaj al Simonei Halep: „Acolo carnea de vită e contaminată”

În mod normal, nu poate cineva să-ţi prepare băutura energizantă fără ca tu să ştii, e logic. E greu, dar într-o echipă trebuie să ai încredere. E posibilă şi contaminarea, prin atingerea unui produs... poate fi prin orice mijloace.

De exemplu, când am fost în 2017 sau 2018 în Argentina, acolo carnea de vită e contaminată. Ea conţine deja produse de doping. Chiar mă tot gândeam cum argentinienii pot alerga atât de mult fără să obosească.

De aceea, nouă ni s-a spus atunci să evităm această carne de vită sau porc, pentru că ea conţine elemente care îţi dau putere“, a spus Răzvan Itu.

„Eu cred că îşi poate dovedi nevinovăţia”

Directorul general al Federației Române de Tenis crede, totuși, că Simona Halep poate să depășească cu bine acest moment.

Şansele Simonei sunt foarte mari pentru că e o persoană onestă şi deschisă. Eu cred în ea că îşi poate dovedi nevinovăţia.

Suspendarea poate să nu însemne finalul carierei, depinde ce se dispune, pe ce perioadă. Noi suntem în spatele ei. Federaţia a fost notificată de Comisia antidoping despre situaţia ei“, a adăugat Răzvan Itu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net