Boala de care suferă Simona Halep. Ia tratament pe viață
Boala de care suferă Simona Halep! Doctor Dana Safta, medic apropiat al fostului lider WTA, a dezvăluit ce tratament ia de multă de vreme sportiva în vârstă de 31 de ani.
Doctorul a oferit detalii despre trecutul medical al campioanei de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019).
Medicul Dana Safta a dezvăluit ce tratament cronic urmează fostul număr 1 mondial. Aceasta susţine că pastilele respective în combinație cu substanța interzisă (Roxadustat) descoperită în sângele tenismenei pot duce la reacții severe. „Te poate ucide”, a afirmat doctorul, care a dezvăluit că marea noastră sportivă suferă de tiroidă.
„Am însoţit-o la o parte dintre competiţii. Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de şase ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieşit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ.
A venit în ţară, a făcut analize, a avut consultul cu medicul anestezist. Declaraţia în faţa medicului anestezist (n.r. - pentru operaţia la nas) a fost cu tot ce ia drept tratament cronic.
Am acceptul Simonei să vă dezvălui tratamentul ei cronic, că ea lua zilnic pastilă de Euthyrox 50mcg şi o tabletă anticoncepţională, ştiute, fără alte probleme pentru comisia de la WTA”, a spus Dana Safta la Antena 3 CNN.
Boala de care suferă Halep
Așadar, marea noastră campioană ia zilnic o pastilă de Euthyrox 50mcg. Medicamentul este utilizat pentru a trata deficitul de hormoni tiroidieni.
Se pare că Simona suferă de tiroidita cronica autoimună. Boala este cunoscută și sub numele de tiroidită Hashimoto. Aceasta este una dintre cele mai frecvente afecțiuni endocrine.
Boala care îi dă bătăi de cap Simonei Halep afectează pana la 12 % din populatie, în special femeile aflate în perioada fertilă a vieții. Afecțiunea poate fi provocată de mai mulți factori. Printre aceștia se află excesul de iod, stress-ul acut și cronic, infecțiile virale și substanțele toxice. Sistemul imun sintetizează anticorpi care atacă glanda tiroidă care este percepută ca fiind țesut străin.
Simona Halep ia o „tabletă de tiroidă şi anticoncepţionale”
Doctor Dana Safta, medicul apropiat al fostului lider WTA, a mai dezvăluit că o persoană care ia „o tabletă de tiroidă şi anticoncepţionale” ar putea avea probleme grave dacă ia și substanța Roxadustat.
„Îşi face analizele (n.r. - pentru operaţia la nas), care ies perfecte, îşi face probele de coagulare care ies perfecte. Dacă ar fi luat Roxadustat involuntar într-o cantitate care să rămână în corp, să aibă o remanenţă... O persoană care ia tabletă de tiroidă şi anticoncepţionale, atunci probele ei de coagulare ar fi fost modificate.
Riscul de tulburare vasculară, sângerare, tromboză era inevitabil. Te poate ucide! Exclus să fie vorba despre tratament (n.r. - la testul pozitiv antidoping)!
Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide şi le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cuşetă, dar nici nu ar putea să facă cineva aşa ceva... să-i pună ceva în sticlă”, a spus Dana Safta la Antena 3 CNN.
Medic: „Deci, această ipoteză eu n-am să pot să o accept niciodată”
Totodată, medicul apropiat al Simonei Halep exclude o neglijență din partea jucătoarei sau a staff-ului fostului lider al circuitului femenin de tenis.
„Cunoscând-o atât de bine şi ştiind în primul rând cum are grijă de corpul ei şi de fiecare dată dorinţa şi când avea o prescripţie într-o banală viroză, judecam prescripţia ei în funcţie de ceea ce lista de la Antidoping ne permitea.
Neglijenţă din partea ei şi a echipei este exclus, pentru că echipa are tot interesul să o ajute, nu s-o împiedice, nu să o distrugă. Deci, această ipoteză eu n-am să pot să o accept niciodată. Am cunoscut această echipă", a precizat Dana Safta.
Simona Halep. dopată la US Open
Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat în luna august, când a participat la US Open. La turneul american, românca a cedat în primul tur în fața Dariei Snigur.
Sportiva noastră este suspendată provizoriu, astfel că nu poate concura sau participa la niciun eveniment de tenis. Ancheta se poate întinde pe mai multe luni.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!