Biochimistul din staff-ul lui David Popovici, despre dopajul Simonei Halep!: «Ăsta e nenorocitul...!»

Ultima actualizare:

Biochimistul Dorel Tocitu, din cadrul Institutului Național pentru Cercetare în Sport, o persoană cheie în staff-ul campionului David Popovici, a comentat în detaliu cazul de dopaj al Simonei Halep. Expertul a oferit ipoteza unui cerc de suspecți care ar fi facilitat ca substanța să ajungă la tenismenă. Acesta consideră că indiferent de verdict, Halep rămâne singura responsabilă. 

Biochimistul din staff-ul lui David Popovici, despre dopajul Simonei Halep (sursa FOTO EFE)
Biochimistul din staff-ul lui David Popovici, despre dopajul Simonei Halep (sursa FOTO EFE)

Biochimistul Dorel Tocitu, director al serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului, în cadrul Institutului Național pentru Cercetare în Sport, are o experiență de zeci de ani în munca cu sportivi de performanță. Acesta a analizat în detaliu scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep, după ce sportiva a fost depistată pozitiv cu substanța roxadustat, după un test pe care l-a făcut la ultimul turneu de Grand Slam al anului. 

Citește și: CTP, reacție dură în scandalul Halep: „Este un medicament periculos pe care îl iei când eşti silit”

Dorel Tocitu a înaintat o ipoteză interesantă, potrivit căreia Simona Halep ar fi cedat unor sfaturi din partea celor care au cel mai mult de câștigat de pe urma performanțelor sale atletice: antrenorul Patrick Mouratoglou și preparatorul fizic. 

«Cine ar fi avut interesul să potențeze performanțele lui Halep? Toată lumea caută acum un medic. Dar ei evită să se implice în general în astfel de chestiuni. Acolo principalul marcator este antrenorul. El are interesul cel mai mare să funcționeze sportiva la nivel de top. Dacă nu se pricepe, are un preparator fizic. Ăsta e pe locul doi. 

Uneori, doar i se sugerează sportivului. Asta e o problemă care se discută doar între patru ochi. Preparator cu antrenor. Preparator cu sportiv. Sportiv cu antrenor. Niciodată în trei.», a declarat Dorel Tocitu într-un interviu exclusiv pentru playsport.ro.

Simona Halep, sabotată de soția antrenorului Patrick Mouratoglou?

Tocitu, doctor în biochimia efortului de înaltă performanță, este de părere că orice s-ar întâmpla Simona Halep rămâne singura care trebuie să dea explicații pentru modul în care substanța a ajuns în corpul ei. Specialistul susține că singura salvare pentru Halep este ca altcineva să se declare «țap ispășitor». Dorel Tocitu, care vine cu o experiență de zeci de ani în lumea sportului de performanță, susține că e posibil ca în acest scandal de dopaj să fie implicată și soția antrenorului Patrick Mouratoglou. 

 «Substanța se găsește în corpul sportivei, ea e responsabilă, indiferent cine ce a făcut. Dacă vreau să fiu malițios, vă trimit la declarația soției lui Patrick Mouratoglou, care zicea că o să se ocupe ea să nu mai dureze mult colaborarea pe partea de tenis. A luat-o gura pe dinainte.

[...]cineva care să se sacrifice pe altarul sportului pentru ea (n.r. Simona Halep). De genul: ”Uite, bă, ăsta e nenorocitul care a confundat anticoncepționalele cu mizeria asta de pastilă, că semănau între ele!”. Și ăla apare în fața comisiei. ”Da! Așa este! Doamna Halep n-a știut, eram drogat”. Adică își asumă ăla că e ultimul gunoi, își ia banii și la revedere! Are interdicție de a se apropia de sportivi și pa!», a mai declarat Dorel Tocitu, despre cazul de dopaj al Simonei Halep.

Simona Halep a anunțat cazul de dopaj pe rețelele de socializare

Vestea că Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul antidoping a căzut ca un fulger peste lumea sportului, din țară și de peste hotare, care au apreciat-o dintotdeauna pe sportivă, mai ales pentru fairplay-ul de care a dat dovadă de-a lungul timpului. Halep a fost testată pozitiv pentru substanța roxadustat, considerată un potențator al performanțelor fizice.

Simona Halep a făcut o declarație pe rețelele de socializare în care spune că este determinată să-și facă dreptate. 

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris tenismena pe Instagram.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net