Fiul lui Schumacher, accident grav, la Monaco! Mașina s-a făcut praf

Ultima actualizare:

Fiul legendarului campion Michael Schumacher a suferit un accident grav în cadrul competiției de Formula 1 de la Monaco. 

Monopostul lui Mick Schumacher a fost distrus în urma accidentului
Monopostul lui Mick Schumacher a fost distrus în urma accidentului

Marele Premiu de Formula 1 a avut loc duminică, 29 mai, la Monaco. Printre participanți s-a numărat și Mick Schumacher, fiul legendarului multiplu campion Michael Schumacher. Din păcate însă cursa a fost una cu ghinion. 

Maşina s-a rupt în două

Mick Schumacher
Mick Schumacher

În cea de-a 26-a tură de circuit, Mick Schumacher a pierdut controlul monopostului și a lovit un parapet.

Citește și: În numele tatălui. Mick Schumacher va fi pilot de rezervă la Ferrari

Deși vehiculul s-a rupt în două, Schumacher a reușit să scape din accident fără a fi rănit. El a ieșit rapid din monopost, spre ușurarea fanilor care se temeau de ce e mai rău. 

⚠️ SAFETY CAR ⚠️Mick Schumacher walks away from his car after crashing into the barriers at the Swimming Pool section #MonacoGP #F1 pic.twitter.com/yHQszKxGpg

— Formula 1 (@F1) May 29, 2022

Din cauza incidentului, cursa a fost întreruptă minute bune, timp în care a fost curățat circuitul de resturile mașinii care s-a făcut praf și a fost refăcut parapetul. Abia apoi Grand Prixul a fost reluat, în condițiile în care competiția a început oricum cu întârziere, deoarece ploaia torențială a stricat planurile organizatorilor. 

Mick Schumacher nu e la primul incident de acest fel.  Pe 26 martie 2022, cu ocazia Marelui Premiu al Arabiei Saudite, el a suferit un alt accident. Pilotul german a pierdut controlul monopostului care rula pe pistă cu 250 de km/h. În urma accidentului, fiul lui Schumacher a fost transportat cu elicopterul la spital. 

Michael Schumacher, accident grav la schi

Michael Schumacher
Michael Schumacher

În vârstă de 23 de ani, Mick Schumacher se străduiește să-i calce pe urme tatălui său, cel care între 1994 și 2004 a câștigat șapte titluri de campion mondial la piloți, iar la momentul retragerii sale, în 2012, deținea recordurile pentru cele mai multe victorii (91), pole position-uri (68), și podiumuri (155). 

Citește și: Soția lui Schumacher rupe tăcerea: ”Michael e aici, dar e diferit”

La finalul anului 2013, Michael Schumacher a suferit un grav accident la schi. După o lungă perioadă în care a stat internat în spital în stare vegetativă, familia a decis, împreună cu medicii, ca acesta să fie transportat la locuința pe care o deține lângă Lacul Geneva, unde este îngrijit de o echipă de infirmiere și de soția sa. 

Deși rudele au refuzat să facă publice informații cu privire la stare sa actuală, apropiații care l-au vizitat au declarat că șansele ca Schumacher să-și mai revină vreodată sunt aproape nule. Soția sa, Corinna, a amenințat în mai multe rânduri că va acționa în instanță orice persoană care divulgă informații fără acordul familiei. 

Fostul campion mondial nu se poate mișca sau hrăni singur, nu poate comunica cu nimeni și nu se știe cu exactitate dacă a mai avut măcar scurte momente de conștiență. 

La aproape 10 ani de la accidentul care era cât pe ce să-i fie fatal, în vârstă de 53 de ani, Schumacher pare că luptă în continuare în tăcere pentru viața sa. Recent, Netflix a publicat un documentar despre viața și cariera campionului.

Deși soția și fiul său apar în cadrul filmului, producătorilor nu le-a fost permis să îl vadă pe Michael Schumacher și nu au fost oferite informații noi cu privire la condiția în care acesta se află acum.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net