În numele tatălui. Mick Schumacher va fi pilot de rezervă la Ferrari

Ultima actualizare:

Fiu al lui Michael Schumacher, Mick Schumacher va fi, în 2022, pilot de rezervă la echipa de Formula 1, Ferrari. Germanul va participa în competiție în cadrul echipei Haas. Germanul a încheiat primul an la echipa Haas pe locul 19, fără a obține vreun punct.

Mick Schumacher este legat sufletește de echipa Ferrari (Foto: EPA-EFE)
Mick Schumacher este legat sufletește de echipa Ferrari (Foto: EPA-EFE)

Mattia Binotto, Team Principal al Scuderiei, a explicat situația: "Nu trebuie să uităm că el este deja un pilot Ferrari. El face parte din Ferrari Driver Academy şi aceasta există pentru a identifica viitorii piloţi Ferrari".

Mick Schumacher va fi pilot de rezervă la 11 din cele 23 de Grand Prix-uri programate anul viitor, în celelalte douăsprezece acest rol fiind îndeplinit de italianul Antonio Giovinazzi. Piloţi titulari la Ferrari sunt Charles Leclerc, care are contract până în 2024, şi Carlos Sainz Jr., cu contract până în 2023.

Mick Schumacher a debutat în Formula 1 în martie trecut

În martie 2021, Schumacher Jr. a debutat în „Marele Circ”. S-a întâmplat la 9 ani după ce tatăl său, celebrul Michael Schumacher, a disputat ultima cursă de Formula 1, în Brazilia 2012, respectiv la 30 de ani de la debutul septuplului campion mondial, care s-a produs în 1991, la Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps. În acest moment, tatăl lui Mick este în convalescenţă după un grav accident suferit la schi, în 2013,

Mick Schumacher, care a împlinit 22 de ani în 22 martie, a condus pentru prima dată un monopost Haas F1 Team la Abu Dhabi, în 11 noiembrie, când a participat la primele antrenamente libere din cadrul ultimei etape a ediției 2020. Apoi, el a evoluat la testul debutanţilor, care are loc la două zile după cursa din Emiratele Arabe Unite. În plus, anul trecut Mick Schumacher a devenit campion F2, tot pe circuitul Sakhir din Bahrain. Victorios în cursele de la Monza şi Soci, el a adunat 215 puncte, cu 14 puncte mai mult decât britanicul Callum Illott.

Fiul lui Michael Schumacher și-a făcut debutul în automobilismul sportiv în 2015, când a concurat în Formula 4, devenind vicecampion al Germaniei și Italiei un an mai apoi. El şi-a obţinut superlicenţa de Formula 1 câştigând campionatul FIA Formula 3, în 2018, cu Prema, înainte de a trece la Formula 2, cu aceeaşi echipă, în anul următor. El a avut un prim sezon dificil în F2, câştigând o cursă de sprint şi terminând pe locul 12 în clasamentul general, dar a demonstrat progrese semnificative în acest sezon.

Mick Schumacher a debutat în Formula 1 la echipa Haas (Foto: EPA-EFE)
Mick Schumacher a debutat în Formula 1 la echipa Haas (Foto: EPA-EFE)

Michael Schumacher a suferit un accident grav la schi în 2013

Michael Schumacher, tatăl lui Mick, are cinci titluri mondiale câștigate cu Ferrari. În 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. Schumi a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Până în 16 iunie 2014, Schumi a fost în comă. După ce a ieşit din acea stare, el a fost transferat la 18 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland. De atunci, au fost furnizate puţine informaţii despre starea de sănătate a fostului pilot. Numai familia şi câţiva prieteni de încredere au acces în casa lui Michael Schumacher de pe malul lacului Geneva.

Michael Schumacher obișnuia să meargă des la schi (Foto: EPA-EFE)
Michael Schumacher obișnuia să meargă des la schi (Foto: EPA-EFE)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net