FOTO Campionul paralimpic Carol Novak se antrenează la 2000 de metri altitudine

image
Carol Novak, pe pista din Mexic

Campionul paralimpic Eduard Carol Novak a intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru Mondialul pe Velodrom din Mexic. Ciucanul s-a antrenat în ultima săptămână în Aguascalientes, oraş aflat la aproape 2000 metri deasupra nivelului marii.

Cvintuplu campion mondial, Novak are ca obiectiv doborârea propriului record mondial (4 minute şi 40 secunde) în proba de 4 kilometri urmărire la categoria C4. Competiţia reprezintă şi o etapă importantă de calificare la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

image
Carol Novak

Primele zile de pregătire au fost destul de grele din cauza diferenţei de opt ore de fus orar şi a altitudinii ridicate. "Nu m-am simţit deloc bine fizic, dar treptat încep să-mi revin şi sunt optimist. Pista este una foarte rapidă şi am astfel o oportunitate uriaşă să stabilesc un record mondial greu de doborât în anii următori" - a declarat Eduard Carol Novak.

Liderul Tuşnad Cycling Team va concura şi la proba de scratch, acolo unde au dreptul de participare toate cele cinci categorii C1-C5. Programul concursului: urmărire individuală 4km (11 aprilie), 1km contratimp (12 aprilie), scratch (13 aprilie).

Start de sezon pentru echipă

Tuşnad Cycling Team, singura echipă continentală din România, participă în acest weekend la un concurs internaţional în localitatea Szekszard, o primă competiţie de verificare în acest sezon. Iată componenţa lotului deplasat în Ungaria: Sarany Zsolt si Szasz Botond (Juniori), Tămîrjan Robert si Laszlo Peter (cadeţi), Sebestyen Szabolcs, Lazar Nandor, Cilip Arpad si Dobre Vlad (U23).

Pentru seniori, prima competiţie importantă din 2014 se desfăşoară peste două săptămâni între Banja Luka (Bosnia) şi Belgrad (Serbia).

vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
cub visarion alexa png
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Charles si regina Elisabeta a II-a
reghecampf si anamaria prodan
Kayley Stead a fost părăsită de logodnicul ei jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Foto Fb politia Romana
image
image
image
image
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep, EPA jpg
bancu meci bosnia si hertegovina jpg
Becali