Györ - Oltchim, în Liga Campionilor / Să rupem blestemul!

Ultima actualizare:
Pineau a făcut un  meci slab în meciul  tur de la Bucureşti (Foto: mediafax)
Pineau a făcut un meci slab în meciul tur de la Bucureşti (Foto: mediafax)

Pentru a ajunge în finală, Oltchim e obligată să câştige, în deplasare, la Györ, ceea ce n-a reuşit niciodată într-o semifinală a Ligii Campionilor. Misiunea elevelor lui Vestergaard e cu atât mai dificilă, cu cât campioana Ungariei are 13 victorii în 13 meciuri în acest sezon european.

Pentru Oltchim a sosit momentul adevărului! Vâlcencele vor disputa, diseară, meciul de care depinde viitorul clubului, după cum a spus preşedintele de onoare a grupării, Ioan Gavrilescu.

Chiar dacă, ulterior, şeful Petre Berbecaru, dar şi conducătorul Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, au negat că echipa s-ar desfiinţa, în cazul ratării calificării în finala Ligii Campionilor, amândoi au recunoscut că rezultatul va influenţa tratativele cu oamenii de afaceri interesaţi de preluarea clubului.

Însă, pentru a ajunge în ultima fază a competiţiei, româncele trebuie să câştige, dar şi să îndeplinească unul dintre cele două criterii: să învingă la trei goluri diferenţă sau să câştige la două goluri diferenţă, însă să marcheze mai mult decât totalul realizat de Györ, la Bucureşti.

Aici, apar probleme, fiindcă Györ a câştigat toate cele 13 întâlniri disputate! În plus, pe lângă această statistică, mai e una care nu e de partea noastră: din 2009 şi până acum, Oltchim a jucat de trei ori în semifinalele Ligii Campionilor, dar n-a învins niciodată în deplasare. A obţinut două egaluri cu Viborg (2009, scor 21-21) şi cu Györ (2010, scor 25-25), iar anul trecut, a pierdut la Györ, scor 31-23.

Totuşi, în ciuda cifrelor, antrenorul echipei noastre, Vestergaard, e optimist şi crede că jucătoarele sale pot produce surpriza. Mai mult, chiar a oferit un exemplu, amintind de meciul cu Ferencvaros, din a doua fază a grupelor, când româncele erau obligate să câştige pentru a putea spera la semifinalele Ligii. Atunci, handbalistele s-au întors acasă cu un succes categoric, 30-23!

„Fetele au arătat că pot rezista presiunii, când am jucat la Budapesta, împotriva lui Ferencvaros. Atunci a fost mult zgomot şi galeria adversarelor una gălăgioasă.

Ştim că fanii maghiari sunt fantastici şi vor să-şi ajute echipa. Chiar dacă nu vor fi mulţi români în tribune, sunt convins că cei prezenţi îşi vor susţine puternic echipa, iar asta va fi de ajuns", a spus Jakob Vestergaard.

Un alt argument în favoarea Oltchimului este că în 2009, atunci când antrenorul danez era pe banca lui Viborg a reuşit totuşi să câştige trofeul Ligii. Şi atunci echipa sa a fost învinsă acasă (24-26), dar a câştigat, în deplasare, la trei goluri diferenţă: 26-23. Exact scenariul de care are nevoie Oltchim diseară! „Am mai trecut prin ceva asemănător cu Viborg, atunci când am întors o înfrângere, tot la două goluri diferenţă. Nu văd de ce nu se poate repeta istoria", a încheiat tehnicianul.

Pineau a făcut un  meci slab în meciul  tur de la Bucureşti (Foto: mediafax)
Pineau a făcut un meci slab în meciul tur de la Bucureşti (Foto: mediafax)

Antrenorul vâlcencelor a anunţat că nu va părăsi echipa la finalul sezonului. „De ce să plec? N-am discutat cu cei din conducere despre sezonul viitor, pentru că nu s-a terminat cel actual. N-ar fi penibil să mă duc înainte de returul cu Györ şi să întreb ce fac eu după această partidă?", a declarat Vestergaard.

El e convins că echipa va supravieţui şi după reducerea bugetului, de la 3 milioane de euro la jumătate din sumă: „Oltchim nu va dispărea. Titlul naţional e câştigat, participarea în Liga Campionilor e asigurată. Indiferent de jucătoarele care vor pleca, vom avea destule handbaliste valoroase, printre care şi Cristina Neagu".


    Pineau a făcut un  meci slab în meciul  tur de la Bucureşti (Foto: mediafax)
Pineau a făcut un meci slab în meciul tur de la Bucureşti (Foto: mediafax)

După Ionela Stanca, plecată de la Oltchim din cauza problemelor financiare, formaţia vâlceană a mai pierdut o handbalistă. Marija Jovanovici, care a sosit la Oltchim, în 2011, de la Buducnost, a semnat cu formaţia rusă Astrahanocika. S-a zvonit că şi alte două jucătoare, Barbosa şi Bulatovici, s-ar fi înţeles cu alte echipe pentru sezonul viitor.

Nenad Nikolici şi Dusan Stojkovici vor arbitra returul dintre Györ şi Oltchim. În 2009, cu ei pe teren, Oltchim a învins Györ, acasă, scor 28-26. Apoi, în 2010, Nikolici şi Stojkovici au arbitrat prima manşă din finala Ligii Campionilor, meci în care Viborg a învins Oltchim cu 28-21.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net