Hamilton, despre provocările din viața sa: „Ani de zile m-am luptat cu depresia”

Dincolo de performanțele răsunătoare din probabil unul dintre cele mai pline de adrenalină sporturi, Lewis Hamilton a povestit despre depresie și provocările pe care le-a avut de depășit, de-a lungul vieții sale.

Lewis Hamilton (dreapta) s-a confruntat cu depresia (FOTO: EPA)
Lewis Hamilton (dreapta) s-a confruntat cu depresia (FOTO: EPA)

Astfel, cel care s-a remarcat de şapte ori campion de Formula 1, a mărturisit într-un interviu pentru „The Times” că s-a luptat cu depresia, ani de zile, încă de la o vârstă fragedă, în timp ce făcea faţă presiunii de a urma o carieră și, totodată, se confrunta cu hărţuirea, pe când urma școala.

„M-am luptat cu depresia de la 13 ani”

Hamilton, care participă la curse încă de la vârsta de şase ani, a declarat că s-a luptat cu depresia, în mai multe etape din viața sa și că i-a fost dificil să vorbească despre provocările prin care a trecut. „Cred că a fost presiunea curselor şi lupta de la şcoală. Bullying-ul. Nu aveam cu cine să vorbesc”, a declarat pilotul în vârstă de 39 de ani, adăugând: „M-am luptat cu sănătatea mintală, de-a lungul vieţii mele, cu depresia de la o vârstă foarte fragedă, când aveam cam 13 ani... Când aveam 20 de ani am avut nişte faze foarte dificile. Înveţi despre lucrurile care ţi-au fost transmise de părinţi, observi acele tipare, cum reacţionezi la lucruri, cum le poţi schimba. Astfel, ceea ce m-ar fi putut înfuria, în trecut nu mă mai înfurie astăzi. Sunt mult mai calm şi senin”. În lupta sa, Hamilton a spus că a încercat retrageri în linişte pentru a se preocupa de sănătatea sa mintală, apelând la terapie.
Înapoi în timp, britanicul şi-a făcut debutul în Formula 1, în 2007, pe când avea 21 de ani, devenind primul pilot de culoare din serie. Un an mai târziu, câștiga campionatul și, în 2020,  reușea chiar să egaleze recordul lui Michael Schumacher, de șapte titluri. De altfel, în prezent pilot la Mercedes, Hamilton urmează să se alăture echipei Ferrari, anul viitor - deocamdată, ocupă locul şase în campionat, următoarea cursă fiind programată, luna viitoare, la Austin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles, 28 septembrie, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Marius Croitoru, Sportpictures jpg
Simona Halep (EPA) jpg
rapid otelul jpg
combo birligea si mama lui jpg
olaru fcsb liga europa jpg
Rares pop gol pentru rapid jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net