Mihai Covaliu, reales președintele COSR. Răzvan Burleanu, vicepreședinte

Mihai Covaliu a fost reales, joi, în funcția de preşedinte la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, pentru un al treilea mandat, în condițiile în care era unicul candidat pentru această funcție. În vârstă de 46 de ani, Covaliu se află la șefia COSR, încă din anul 2013.

Mihai Covaliu, reales ca președinte al COSR (FOTO: Sportpictures)
Mihai Covaliu, reales ca președinte al COSR (FOTO: Sportpictures)

De asemenea, în funcţiile de vicepreşedinţi au fost aleşi Camelia Potec (preşedintele Federaţiei de Nataţie), Răzvan Burleanu (preşedintele Federaţiei Române de Fotbal) şi Elisabeta Lipă (preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport). Totodată, Vlad Ardeleanu, preşedintele Federaţiei Române de Şah, a fost ales în Comitetul Executiv al COSR, ca reprezentant al federaţiilor sportive neolimpice. 

Obiectivul la JO 2028: 10 medalii

„Este o onoare pentru mine să preiau acest al treilea mandat de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. În acelaşi timp, este o provocare. Sunt mândru că fac parte din această echipă extraordinară. Faptul că am primit această încredere pentru încă un mandat mă responsabilizează şi sunt conştient de presiunea care mă apasă, dat sunt calm şi echilibrat. Încerc, în fiecare zi, să fac un pas înainte şi sunt convins că împreună cu noul Comitetul Executiv vom reuşi să facem tot ceea ce am promis. Tokyo a fost o ediţie cu totul şi cu totul specială, apoi am spus că am reuşit să stabilizăm lucrurile şi aşa a fost. Acum, la Paris, am realizat o creştere foarte importantă şi sunt convins că împreună cu noua echipă de conducere vom depăşi 10 medalii la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028”, a declarat Covaliu.
„Sunt onorat şi emoţionat să primesc acest rol. Şahul este un sport care dezvoltă gândirea strategică, concentrarea şi disciplina, valori care sunt clar menite să fie pe scena olimpică. Voi lucra îndeaproape cu colegii mei din COSR şi cu partenerii internaţionali pentru a susţine toate sporturile neolimpice care merită să primească o atenţie mai mare la nivel global. Cu siguranţă, şahul e printre ele”, au fost și cuvintele lui Ardeleanu. 
În Comitetul Executiv al COSR au fost aleşi Marius Florea, Simona Amânar, Cristinel Romanescu, Răzvan Pîrcălabu, Alin Petrache, Puiu Gaspar, Alexandru Dedu, Laura Badea, Georgeta Andrunache, Constantina Diţă, Alina Dumitru şi Claudia Georgescu, la Adunarea Generală participând și Nadia Comăneci.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net