Handbalistele își sacrifică Paștele pentru o calificare la Campionatul European

Ultima actualizare:

Naționala feminină de handbal poate să le ofere fanilor cel mai frumos Paște posibil: calificarea la Campionatul European. Programată duminică, de la ora 18.00 (în direct la TVR 1), partida cu Austria este cea care ne poate califica din nou la turneul final.

Naționala României s-a antrenat în sala Rapid la începutul săptămânii
Naționala României s-a antrenat în sala Rapid la începutul săptămânii

Pentru a fi în formă pentru meciul din Duminica Paștelui, cu Austria, tricolorele vor lipsi de la slujba de Înviere. ”Nu îmi amintesc să fi jucat de Paște, dar pentru noi sâmbete, duminici, orice sărbătoare nu este pusă pe primul loc. Dacă atunci avem meci, avem meciuri oficiale și mai ales de calificare sunt mai importante ca orice sărbătoare”, a declarat Cristina Laslo, una dintre componentele de bază ale naționalei feminine de handbal a României. Selecționerul Adrian Vasile spune că așa este viața de sportiv: ”E prima dată când o să jucăm de Paște. Cred că asta nu arată decât viața celor care fac sport de performanță. Câteodată ai sărbători, câteodată nu ai. Ai timp sau nu ai timp de familie, pentru că primul lucru este asta, meseria pe care o faci. Ca și însemnătate să poți să-ți reprezinți țara într-o zi extrem de importantă cum e cea sfintelor sărbători pascale nu poate fi decât ca o însemnătate și mai mare și sperăm din tot sufletul ca oamenii, după ce se vor fi bucurat de Înviere și de masa de prânz alături de familie să se bucure și de meci alături de noi”.

Eliza Buceschi, care a revenit după doi ani la națională, își amintește că a mai jucat de Paște, dar cu echipa de club: ”Am jucat de Paște, dar nu cred că alături de echipa națională. Cu echipa de club, însă asta e viața noastră, mă bucur. Vor fi cei dragi în tribună și vom sărbători așa, iar alături de fani să sărbătorim calificarea și la Campionatul European”, a spus ea.

Nu pot merge la slujba de Înviere

Pentru că meciul cu Austria este programat chiar în Duminica Paștelui, fetele nu vor putea merge la slujba de Înviere, pentru a fi odihnite la ora partidei. ”Odihna este foarte importantă și nu ne permitem să trecem miezul nopții și să nu ne odihnim. Nu o să putem respecta întru totul sărbătoarea pascală, dar poate la un moment dat contează foarte mult să te conectezi și sufletește mai mult decât fizic. Cred că avem o scutire. Masa de Paște va fi după meci, mai degrabă. Cred că înainte de meci vom ciocni un ou, să respectăm o parte din tradiție”, a declarat Adrian Vasile, selecționerul naționalei feminine.

”Ne vom odihni, avem nevoie de o noapte liniștită înainte. Vom sărbători Paștele, avem credința cu noi și știm că cineva e alături de noi mereu”, spune și Eliza Buceschi. 

Amintirile de Paște din copilărie sunt de neuitat

Pentru toată lumea, Paștele a lăsat amintiri de neuitat din perioada copilăriei. Vopsitul ouălor, venirea Iepurașului sau mini-competiția de ciocnit ouă la masa din familie le reaprind jucătoarelor sau antrenorului emoții puternice legate de tradiții sau de mâncarea preferată. 

”Vopsitul ouălor era un ritual pe care îl făceam împreună cu ai mei înainte de Duminica Paștelui. Anul ăsta nu se va putea, însă poate ne aduce și nouă cineva la sală câteva ouă”, speră Eliza. Pentru Cristina Laslo, așteptarea Iepurașului era cea mai frumoasă parte a Paștelui: ”Îmi plăcea să vină Iepurașul. Așteptam să ne reunim cu familia, să mâncăm și să ne petrecem scurtă vacanță împreună. Petreceam și ne bucuram de venirea primăverii. Paștele e o sărbătoare importantă în familia mea”, a spus ea pentru Sports Net. 

Mama făcea drob foarte bun, o vecină de bloc făcea cozonac foarte bun… Nu uit bucuria aceea de a sparge oul în familie și poate ideea de mică competiție, deși, evident, sărbătoarea pascală nu e despre asta…”, își reamintește și Adrian Vasile. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
muncitor meserias unsplash jpg
image
image
image
image
image
image
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Universitatea Craiova Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Miodrag Belodedici (Sportpictures) jpg
gina gogean jpg
Cupa Greciei (Facebook) jpg
Kylian Mbappe, PSG (EPA) jpg
Gheorghe Hagi, Romania, Generatia de Aur (Sportpictures) jpg
banner ilie nastase png
image
actualitate.net
image
actualitate.net