Horia Tecău va juca duminică ultimul meci al carierei. Ordinea partidelor din Cupa Davis

Ultima actualizare:

    Horia TecăuFOTO: Sportpictures.eu
Horia TecăuFOTO: Sportpictures.eu

Pentru prima dată în ultimele decenii, tenismenii români joacă în Cupa Davis la finalul lunii noiembrie. Pandemia și noul format al competiției au făcut ca sâmbătă și duminică, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca să se joace o partidă foarte importantă: România – Peru.

Dincolo de importanța întâlnirii – învingătoarea va juca anul viitor în calificările pentru unba  loc în turneul final al Cupei Davis, partida cu Peru va fi una istorică pentru tenisul românesc. Pentru că va fi ultima apariție oficială în calitate de jucător a unuia dintre cei mai reprezentativi tenismeni români din toate timpurile: Horia Tecău. În vârstă de 36 de ani, el și-a anunțat retragerea din activitate la finalul acestui an. Și dacă din ATP s-a retras după ultimul meci disputat la Turneul Campionilor (unde a făcut pereche cu Kevin Krawietz), din tenis se va retrage abia după meciul de dublu de duminică, atunci când va face, probabil, pereche cu Marius Copil. Pentru Horia, va fi sfârșitul uneia dintre cele mai frumoase aventuri posibile, prezența în echipa de Cupa Davis fiind mereu marea iubire a lui Tecău. El a venit la formație indiferent de cât de mari îi erau succesele în turneele profesioniste. De altfel, debutul lui din echipa națională, din 2003, alături de Florin Mergea, în incredibila victorie din Ecuador a fost unul absolut magnific. De atunci s-au strând alte 26 de meciuri disputate sub tricolor, un număr important având în vedere că a jucat doar la dublu.

Vineri s-a stabilit și ordinea meciurilor din cadrul întâlnirii România - Peru. Primul meci de sâmbătă, de la ora 12.00, va avea loc între Nicolae Frunză (626 ATP) și Nicolas Alvarez (392 ATP). În a doua partidă, Marius Copil, locul 274 mondial, va evolua cu Conner Huertal del Pino, al 654-lea tenismen din lume.

Duminică se vor disputa trei partide. De la ora 11.30, perechea Marius Copil/ Horia Tecău va evolua cu Sergio Galdos/ Arklon Huertas del Pino. Apoi se vor juca meciurile: Marius Copil - Nicolas Alvarez şi Nicolae Frunză - Conner Huertas del Pino.

Întâlnirea contează pentru Grupa Mondială I - Knockout, iar echipa care va câştiga va juca în 2022 în calificările Cupei Davis pentru un loc la turneul final, printre cele mai bune 16 naţionale din lume

Meciurile vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca şi vor fi transmise în direct la Digi Sport, Telekom Sport şi Look Sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net