Ilie Năstase, acuzat de instigare la ură rasială

Preşedintele CNCD, Csaba Ferenc Astalosz, susţine că declaraţiile lui Ilie Năstase sunt o instigare la ură rasială şi că acesta va fi amendat în cazul în care se va ajunge la concluzia că acesta a vizat atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare îndreptate împotriva comunităţii rrome.

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, miercuri, pentru Pro Sport, că dacă ar fi fost preşedintele României i-ar fi trimis pe romi în Harghita, pentru a schimba astfel componenţa etnică a zonei.

Pe aceeaşi temă:

Năstase, slobod la gură despre ţigani şi unguri. Uite ce are de zis!

"Ştiţi ce aş fi făcut eu dacă eram preşedintele României? I-aş fi trimis pe ţigani în Harghita, că oricum acolo sunt foarte mulţi maghiari şi vreo 12 români. Le-aş crea condiţii. În felul acesta s-ar schimba şi componenţa etnică a zonei. Ceauşescu a greşit. Trebuia să facă în Harghita ce au făcut ruşii în Basarabia. Eu aş vrea ca şi românii din Ungaria să aibă aceleaşi drepturi cu maghiarii din România", a afirmat fostul tenisman.

Acesta s-a declarat de acord cu politica Franţei în ceea ce-i priveşte pe romi.

"Sarkozy are dreptate în problema ţiganilor. Da, aceasta este părerea mea. (...) Pe mine m-ar deranja să stea cineva cu cortul în faţa casei mele, să mă agaseze prin cerşit, să-mi sperie copiii care se joacă. Francezii nu au nimic cu cei care îşi văd de treabă, dar când vii la Paris să dai în cap, să furi atunci n-ai la ce te aştepta. (...) Am ajuns să merg pe Champs Elysees cu mâna pe buzunar de teama hoţilor. (...) Problema ţiganilor din România ar trebui să o rezolvăm noi, românii, nu francezii sau austriecii", a continuat fostul mare tenisman român.

oana roman si marius elisei
Adriana și Eliza Iliescu
razvan danciu razboinic survivor romania 2023 jpg
nunta insta jpg
cub claudia patrascanu png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
Shauna Rae și iubitul jpg
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg