În volei, dinamoviștii și steliștii se antrenează împreună înaintea derby-ului

Meci șoc în campionatul Diviziei A1 la volei masculin! Favorite la titlu, eternele rivale Dinamo și Steaua se vor întâlni duminică într-o partidă pe ”viață și pe moarte”. Meciul va avea loc de la ora 15.00 și va fi în direct la TVR 3.

Bela Bartha a cucerit Supercupa României în urmă cu 5 săptămâni (FOTO: Facebook/ FR Volei)
Bela Bartha a cucerit Supercupa României în urmă cu 5 săptămâni (FOTO: Facebook/ FR Volei)

Prieteni în afara terenului, dar rivali în timpul meciului, dinamovistul Bela Bartha și stelistul Ciprian Matei au acceptat provocarea de a se antrena împreună în centrul Bucureștiului, lângă Arcul de Triumf. Coechipieri la națională și prieteni de mulți ani, ei spun că singurele momente în care uită că sunt amici sunt cele din timpul jocului. ”Eu și cu Bela suntem prieteni în afara terenului. Ne știm de ceva timp, dar la ora meciului suntem adversari și vom încerca să dăm fiecare totul de partea lui”, recunoaște Cirprian Matei.

Înainte de meci suntem prieteni, dar începând de la primul punct până la final uităm de prietenie. Fiecare e în tabăra lui, fiecare dă tot ce poate să câștige”, spune, la rândul lui, Bela Bartha. Acesta spune că, deși sunt prieteni, cei doi nu se vor tachina după meci, din respect. ”Nu ne tachinăm după meci. Se mai întâmplă câteodată când suntem la națională să ne mai tachinăm, dar acolo suntem la națională și e altceva, ne permitem”, spune centrul naționalei României. 

Bela Bartha și Ciprian Matei, înaintea meciului Dinamo - Steaua (FOTO: SportsNet)
Bela Bartha și Ciprian Matei, înaintea meciului Dinamo - Steaua (FOTO: SportsNet)

Vor fi adversari direcți în timpul meciului

În timpul meciului, cei doi se vor confrunta de multe ori la fileu, Bela fiind cel care va trebui să-l blocheze pe Ciprian. Așa că a venit momentul pentru o caracterizare a adversarului direct. ”Bela are un blocaj foarte bun, Dinamo are un blocaj foarte bun, cu doi centri buni. Trebuie să găsesc antidotul pentru a sparge sau a trece de blocajul lor”, spune Ciprian. La rândul lui, Bela a avut numai cuvinte de laudă pentru Matei. Ciprian mi-a făcut multe zile fripte pentru că e un jucător bun, talentat și asta îl face atât de special. Are sute de meciuri în spate, joacă pentru naționala României de atâția ani, are experiență foarte mare. Mai  ales în fața mea, eu fiind la început de drum, el având deja o experiență vastă. Știe să gestioneze situațiile grele și experiența îl face greu de blocat”.

Ciprian Matei, după încă un punct reușit (FOTO: Doarvolei.ro)
Ciprian Matei, după încă un punct reușit (FOTO: Doarvolei.ro)

”Este un meci cu multă presiune”

După cum recunosc amândoi, meciurile dintre Dinamo și Steaua au mereu ceva special. ”Steaua – Dinamo e un derby, un meci special pentru noi, atât pentru Steaua cât și pentru Dinamo. Este unicul derby al României”, a declarat Ciprian Matei pentru SportsNet. ”E un meci cu mai multă presiune, pentru că e o rivalitate în plus față de celelalte partide. Un derby precum e și la fotbal, la handbal și la baschet”, a spus și Bela. 

Ultimul meci direct a fost acum 5 săptămâni, în semifinalele Supercupei

Ultima confruntare directă dintre cei doi a avut loc în urmă cu cinci săptămâni, în semifinalele Supercupei. Atunci, s-a impus Dinamo cu 3-0, dar ambii știu că fiecare meci este diferit. ”Nu ne gândim la revanșă acum. În Supercupă eram la început de drum, acum au mai trecut ceva etape din campionat și vom vedea la ora meciului unde vom fi și cine va fi mai bun, acela să câștige”, spune Ciprian Matei, tunarul Stelei. La rândul său, Bela recunoaște că victoria din Supercupă e un avantaj pentru Dinamo, dar că nici un meci nu seamănă cu altul. ”E un avantaj că i-am învins în Supercupă. Chit că în meciul de la Supercupă am avut unele greșeli pe care să sperăm că n-o să le mai avem acum, pentru că o să profite de pe urma lor”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net