România, victorie mare la volei: e campioana Silver League

Voleiul românesc renaște! Naționala masculină a cucerit pentru a doua oară în trei ani titlul în Silver League, a doua divizie valorică a voleiului continental, după ce a învins în finala competiției, cu scorul de 3-2 (17-25, 25-21, 20-25, 25-23, 15-13) Finlanda. A fost un meci fabulos, în care băieții antrenați de Sergiu Stancu au reușit să revină de la 0-1 și 1-2 la seturi și să obțină o victorie echivalentă cu promovarea în Golden League, prima divizie continentală. În semifinale, românii trecuseră cu 3-0 de Ungaria.

image
România a cucerit pentru a doua oară trofeul Silver League (FOTO: CEV)

Odată cu succesul obținut în cadrul turneului Final Four organizat la Budapesta, tricolorii și-au câștigat și un cec consistent primit din partea Confederației Europene de Volei (CEV). Campionii au primit 50.000 de euro, sumă care, conform declarațiilor președintelui Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, va fi împărțită între jucători și membrii staff-ului. Pentru băieți urmează o vacanță foarte scurtă, până la 1 iulie, dată la care ei vor intra din nou în cantonament pentru a pregăti participarea la preliminariile Campionatului European din luna august. Acolo unde sunt în grupă cu Elveția, Bosnia și Herțegovina și Albania.

Adrian Aciobăniței va pleca în Columbia la iubită

Dacă majoritatea jucătorilor vor petrece vacanța în țară, Adrian Aciobăniței, singurul stranier din lotul antrenat de Sergiu Stancu, are cu totul alte planuri: el va merge în Columbia pentru a petrece o săptămână alături de iubita lui, de asemenea jucătoare de volei. ”Mi-am propus să merg în vacanță în Columbia pentru 7 zile, la prietena mea. A fost și ea în România, a fost la mine acasă, mi-a întâlnit părinții, acum e ocazia mea să-i întâlnesc familia și sper să fie un viitor alături de ea. Ne-am cunoscut la Cannes, când am ajuns în primul an la Cannes, și ea a jucat acolo, am ieșit la o cafea, ne-am cunoscut și de atunci până acum ne înțelegem foarte bine și avem planuri de viitor”, a declarat Adi pentru Sports Net. El are în palmares titlul de campion al Franței cu Cannes, dar și de câștigător al Cupei și Supercupei cu Chaumont. Iunita sa, Amanda Coneo (25 de ani), este componentă a naționalei Columbiei și joacă acum la ASPTT Mouhouse, câștigătoarea Cupei Franței.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

peter imre corina dănilă jpg
gabi badalau evenimente jpg
Peter Imre, ospătar   galerie foto jpeg
646x404 (1) jpg
BeFunky collage (46) jpg
paula seling 0 jpeg
bianca dragusanu gabi badalau 0 jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
rapid cfr cluj jpg
FotoJet (5) jpg
mihai macovei jpg
emma raducanu
athlete photoshoot david popovici 001 jpeg
raducanu emma GettyImages 1356002019 jpg