Încă o medalie de bronz pentru România, la Mondialele de lupte

Palmaresul României s-a mai îmbogățit, numărând acum două medalii cucerite la Belgrad, după ce sportiva Alexandra Anghel a câştigat, joi, „bronzul” la Campionatele Mondiale de lupte, la categoria 72 de kilograme.

image
Alexandra Anghel aduce a doua medalie pentru România (FOTO: Facebook Federația Română de Lupte)

În vârstă de 25 de ani, conaționala noastră a reușit să o învingă în finala mică pe Svetlana Okanazarova, din Uzbekistan. Aceasta e a doua medalie de la Belgrad a țării noastre, după cea de bronz, obținută de Alin Alexuc, lupte greco-romane, categoria 130 de kilograme.

Parcursul Alexandrei Anghel a fost unul ambițios: a trecut în calificări de Lilly Schneider din Germania, iar în sferturile de finală a reușit să se impună în fața sportivei din Canada Shauna Ailein Kuebeck. A ajuns până în semifinale, unde a pierdut în fața Zhamilei Bakbergenova, din Kazahstan, dar și-a luat revanșa în finala mică, obținând „bronzul”.

Pe urmele Alinei Vuc

Ultima medalie a României la Campionatele Mondiale fusese câştigată de Alina Vuc (categoria 50 de kilograme), un „argint”, la ediţia din 2019, desfăşurată Nur-Sultan, în Kazahstan. La Mondialele de la Oslo, în Norvegia, de anul trecut, cel mai bun rezultat al delegaţiei României a fost obţinut tot de Alina Vuc, care a ocupat locul cinci. 

Delegația României participă la Mondialele din Belgrad cu 15 sportivi.

„Alexandra Anghel aduce a doua medalie de bronz pentru România la Campionatul Mondial de Seniori!

Luptătorea noastră a câștigat fără drept de apel finala mică a categoriei 72 kg, prin superioritate tehnică - 10-0, în fața Svetlanei Okanazarova, din Uzbekistan! Alexandra a luptat cu inima, cu toată dăruirea și urcă în premieră pe podium la campionatul Mondial de Seniori!

Felicitări, Alexandra! Suntem mândri de tine! Felicitări antrenorilor Nikolai Stoianov, Adina Popescu! Felicitări antrenorului descoperitor Aurel Cimpoeru, precum și tuturor celor care au contribuit la pregătirea ei!”, a notat Federația Română de Lupte. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
cub botez tort liam png
bani falsi sursa igpr
reghe corina caciuc jpeg
cub reghecamf bătaie png
Vladimir Putin la Vladivostok FOTO EPA EFE jpg
Camera mortuară a lui Tutankhamon FOTO Hanaa Habib/EPA via The Guardian
image
image
image
image
Becali
Marco Asensio (dreapta), EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Echipaj 8+1 feminin canotaj, Facebook jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE