România, pe val la Mondialele de lupte: „bronz” pentru Alin Alexuc

Ultima actualizare:

Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit medalia de bronz la categoria 130 de kilograme, de la lupte greco-romane, după ce a câștigat, marți, finala mică în fața uzbecului Muminjon Abdulaev, scor 5-3.

Alin Alexuc a luat „bronzul” mondial (FOTO: Facebook Federația Română de Lupte)
Alin Alexuc a luat „bronzul” mondial (FOTO: Facebook Federația Română de Lupte)

Românul în vârstă de 32 de ani își întregește, astfel, palmaresul - după „aurul” european din 2020 și două medalii de bronz, tot europene, în 2018 și 2019. 

Parcursul lui Alin Alexuc a fost unul ambițios - l-a învins, luni, în optimi pe egipteanul Abdellatif Mohamed Ahmed Mohamed, dar a cedat în sferturi în fața turcului Riza Kayaalp, de altfel cvadruplu campion mondial, având în palmares nu mai puţin de 11 titluri europene, iar în recalificări a trecut de ucraineanul Oleksandr Cerneţki, vicecampion european în 2016 şi medaliat cu bronz la Mondialele din 2015.

Șanse de medalii mondiale și de la Alina Vuc

La feminin, România a avut patru românce în programul de marți, Alina Vuc fiind singura rămasă în cursa pentru medalii. Vicecampioană mondială în 2017 şi 2019, conaționala noastră a trecut în optimile categoriei de 50 de kilograme de indianca Neelam Neelam, însă a pierdut în sferturi în faţa mongolei Otgonjargal Dolgorjav. Miercuri, în recalificări, Alina Vuc își va măsura forțele cu uzbeca Jasmina Imaeva.

La categoria 55 de kilograme, Andreea Beatrice Ana, campioană europeană anul acesta şi campioană mondială U23 în 2021, chiar la Belgrad, a învins-o în optimi pe vietnameza Thi Oanh Nguyen, dar s-a predat în sferturi, în faţa sportivei canadiene Karla Lorena Godinez Gonzalez.

La 65 de kilograme, Kriszta Tunde Incze a trecut în preliminarii de canadianca Aleah Noelle Nickel, dar a fost învinsă în sferturi de sportiva franceză Koumba Larroque. De asemenea, Cătălina Axinte a învins-o pe ivoriana Amy Youin în preliminariile categoriei de 76 de kilograme, însă s-a oprit în optimi, după meciul cu Genesis Rosangela Reasco Valdez (Ecuador).

Delegația României la Mondiale este alcătuită din 15 sportivi la Mondiale, urmând ca la feminin să fie și Alexandra Anghel (categoria 72 de kilograme).

Ultima medalie a României la Campionatele Mondiale a fost cucerită de de Alina Vuc, „argint” la ediţia 2019, desfăşurată Nur-Sultan (Kazahstan). La CM de la Oslo (Norvegia), de anul trecut, cel mai bun rezultat al delegaţiei României a fost obţinut tot de Alina Vuc, care s-a clasat pe locul cinci.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net