Cinci medalii de aur şi patru de argint pentru România la Europenele de CanotajU23

Ultima actualizare:

Duminică a fost o zi mai mult decât reușită pentru delegația din România, de la Europenele de Canotaj U23, sportivii din țara noastră cucerind cinci medalii de aur și patru de argint la competiția organizată în Belgia.  

„Aur” pentru România la Europenele de canotaj U23 (FOTO: Facebook)
„Aur” pentru România la Europenele de canotaj U23 (FOTO: Facebook)

Medaliile de aur au fost cucerite de echipajul de patru plus unu rame masculin (BM4+), compus din Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu, precum şi cel de patru rame feminin, format din Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela Lungu şi Geanina Dumitriţa Juncanariu. Totodată, „aur” a luat și echipajul de patru vâsle feminin (BW4x), compus din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș, precum și în proba de 8+1 feminin (BW8+), prin echipajul compus din Amalia Bucu, Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitrița Juncanariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Suta și Victoria-Ștefania Petreanu. A cincea medalie de aur a aparținut sportivilor din barca de 8+1 masculin (BM8+), Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu.

Ultima Finală a Campionatelor Europene Under 23 vine cu a 5-a medalie de AUR

pentru România. Felicitări sportivilor din barca de 8+1 masculin (BM8+), Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu!

De asemenea, medaliile de argint au revenit echipajului de patru plus unu rame feminin, compus din Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc şi Victoria-Ştefania Petreanu, precum și echipajul de dublu rame masculin (BM2-), compus din Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu, dar și echipajului de patru rame masculin (BM4-), compus din Sebastian Timis, Ionuț Pavel, Constantin-Emanuele Sterea și Iliuță-Leontin Nuțescu. Cel mai recent „argint” a fost în proba de dublu vâsle feminin (BW2x), pentru Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Bălăucă. 

Competiția s-a desfășurat pe 3 și 4 septembrie la Hazewinkel, în Belgia. Lotul României de tineret este format din 38 de sportivi, grupați în 12 echipaje.

Componența bărcilor a fost următoarea:

BW4+ - Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc și Victoria-Ștefania Petreanu
BM4+ - Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu
BLW1x - Mariana-Laura Dumitru
BM2- - Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu
BW2x - Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Bălăucă
BM2x - Costi-Daniel Neagoe și Ilie Lucian Aparaschivei
BW4- - Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela Lungu și Geanina Dumitrița Juncanariu
BM4- - Sebastian Timis, Ionuț Pavel, Constantin-Emanuele Sterea și Iliuță-Leontin Nuțescu
BW4x - Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș
BM4x - Gheorghe Scripcaru, Cristian-Vasile Nicoară, Dumitru-Valentin Bucur și Gheorghe Morar
BW8+ - Amalia Bucu, Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitrița Juncanariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Suta și Victoria-Ștefania Petreanu
BM8+ - Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net