Înfrângere drastică pentru România la handbal. Ce urmează pentru Neagu&co

România încheie faza grupelor de la Campionatul Mondial de handbal cu o înfrângere, marți, când reprezentativa Cristinei Neagu a pierdut categoric duelul cu țara gazdă, Danemarca, aceasta impunându-se cu 39-23.

România a pierdut ultima partidă, dar era deja calificată mai departe (FOTO: Sportpictures)
România a pierdut ultima partidă, dar era deja calificată mai departe (FOTO: Sportpictures)

„Felicitări Danemarcei, a jucat foarte bine! A fost echipa cea mai bună. Nu am repetat jocul pe care l-am făcut împotriva Serbiei... Am pierdut jocul în prima repriză. În a doua repriză, am schimbat multe jucătoare, am folosit jucătoare tinere şi sunt foarte mulţumit de cum au jucat. Am jucat un handbal bun, în repriza a doua! Diana Lixăndroiu are 18 ani, este prima dată la Mondiale şi a jucat foarte bine, am câştigat o jucătoare pentru viitor. Îmi pare rău de rezultat, dar nu trebuie să renunţăm, trebuie să luptăm, până la final. Sunt încrezător în jucătoarele mele, punem juca mai bine în meciul următor”, a spus selecționerul Florentin Pera.
Din fericire, „tricolorele” erau calificate anterior în grupele principale - în Grupa preliminară E, România a învins anterior Chile (44-19) și Serbia (37-28), în vreme ce Cristina Neagu nu a jucat nici al treilea meci al României la competiția mondială. Mai departe, și-au asigurat prezența în Grupa preliminară III, Danemarca (patru puncte), România (2p) şi Serbia (0p). Adversare le vor fi, în ordine, Germania, Japonia şi Polonia, din Grupa preliminară F, cu meciuri programate pe 7, 9 ș 11 decembrie.

România, singura țară din lume prezentă la toate edițiile de Mondial

„Sunt încrezătoare în viitor! Trebuie să schimbăm multe lucruri, trebuie să vedem acest meci şi greşelile făcute. Ne vom antrena şi suntem încrezătoare că, în meciurile următoare, vom juca mai bine. Sper că, în primul rând, ne vom schimba mentalitatea, vom fi luptătoare, ca la meciul cu Serbia. Cred că avem şanse bune să câştigăm înpotriva acelor echipe”, a declarat și jucătoarea de handbal Andreea Popa.
Primele două clasate în Grupa III se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate pe 12-13 decembrie, urmate de semifinalele din 15 decembrie şi finalele pentru medalii pe 17 decembrie. Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera este o clasare în primele opt locuri, ceea ce ar fi echivalent cu participarea la turneele preolimpice, din luna aprilie 2024.
De amintit că România este singura naţiune din lume, care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, ajuns deja la ediţia a XXVI-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: „aur” în 1962, „argint” în 1973 și 2005, „bronz” în 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, în vreme ce titlul mondial a revenit Norvegiei.
La cei 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia „IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018, anunțând că acesta va fi ultimul său Campionat Mondial şi că speră să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net