João Félix, pe urmele lui Suárez? Jucătorii care au văzut „roșu” la debut

Sosit cu surle și trâmbițe de la Atlético Madrid la Chelsea Londra, João Félix a avut un debut cu ecou în Premier League, atacantul de 23 de ani rezistând doar 58 de minute pe teren, în partida de joi, de pe terenul lui Fulham FC. Căci portughezul a văzut direct „roșu”, după o intrare brutală, cu talpa înainte, la adversar.

João Félix a dat gaură în bugetul londonezilor (FOTO: Getty Images)
João Félix a dat gaură în bugetul londonezilor (FOTO: Getty Images)

Interesant este că atacantul a primit pentru prima dată în cariera sa direct cartonașul roșu, mai având o singură eliminare în istoric, pe când era în tricoul madrilenilor, aceea survenind cumulului de „galbene”. João Félix nu este, însă, nici pe departe, singurul jucător care a fost penalizat cu un cartonaș roșu în meciul de debut, adăugându-se unei liste cu nume sonore, precum Lionel Messi sau Luis Suárez.
Deși nu are renumele de jucător agresiv, de primul meci al său la naționala Argentinei, cu care între timp a și devenit campion mondial, se leagă și un cartonaș roșu. Era 17 august 2005, când Messi fusese promovat la naționala mare a sud-americanilor, debutul său fiind într-un amical împotriva Ungariei. Total surprinzător pentru cei care îl urmăresc pe Messi este că au trecut nici 44 de secunde, de când a intrat pe teren și până l-a părăsit, fiind eliminat pentru că și-a lovit un adversar cu cotul. Episodul e cu atât mai interesant, cu cât argentinianul a văzut doar două cartonașe roșii în toată cariera sa, ambele la națională.

Spre deosebire de cazul anterior, Suárez este cunoscut pentru „scăpările” sale comportamentale, astfel încât faptul că debutul său a fost soldat cu o eliminare nu surprinde pe nimeni. Cel care rămâne cunoscut pentru suspendarea de patru luni, venită după ce l-a mușcat pe italianul Giorgio Chiellini, la Campionatul Mondial din 2014, a avut un start cu stângul inclusiv la națională. Într-un amical pe care Uruguay îl disputa împotriva Columbiei, Suárez a rezistat cu greu pe teren, spre finele jocului atacantul fiind eliminat în urma unui cartonaș roșu.
Revenind la primul eșalon englez, cazul lui João Félix este doar un număr dintre multe altele, ibericul fiind al 22-lea jucător din Premier League care debutează cu o eliminare, încurcându-i, însă, pe londonezi pe toate planurile: și învinși de Fulham cu 1-2, și cu buzunarele mai goale, dat fiind faptul că João Félix e suspendat pentru următoarele trei meciuri. Căci fiecare partidă dintre cele programate de la venirea ibericului și până la finele campionatului intern o „costă” pe Chelsea 800.000 de euro, bani practic pierduți, dacă acesta absentează de pe teren, ceea ce „se traduce” printr-o „gaură” de 2,4 milioane de euro dintr-un foc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net