Lance Armstrong se dopa şi în timpul cursei!

Ultima actualizare:

    Lance Armstrong (foto: reuters)
Lance Armstrong (foto: reuters)

Autobiografia ciclistului american Tyler Hamilton, fost coechipier cu Lance Armstrong la echipa US Postal, face furori. El a povestit că celebrul ciclist se dopa inclusiv în timpul curselor!

În cartea sa „In The Secret Race: Inside the Hidden World of Tour de France: Doping, Cover-ups and Winning at All Costs" (n.r. - În cursa secretă: În interiorul lumii ascunse a Turului Franţei: Doping, acoperiri şi victoria prin orice mijloace), Hamilton a declarat că fosta echipă a lui Armstrong „era cu doi ani înaintea tuturor în ceea ce priveşte activităţile legate de doping, în timp ce Armstrong era agentul secret din spatele acestui plan, el asigurându-se că membrii echipei pot lua EPO (n.r. - eritropoetină) fără a fi prinşi".

„Stăteam în bucătăria lui Lance când ne-a prezentat planul: el urma să îl plătească pe Philippe (n.r. - grădinarul lui Armostrong şi omul bun la toate) pentru a ne urma pe motocicletă în Turul Franţei, iar acesta căra un termos plin cu EPO şi avea un telefon cu cartelă pre-pay.

Când aveam nevoie de «Edgar» (n.r. - EPO), Philippe trecea prin trafic şi făcea livrarea. Simplu, rapid la intrare şi la ieşire.

Fără nici un risc. Pentru a fi discret, Philippe îi aproviziona doar pe căţărători, cei care aveau nevoie cel mai mult: Lance, Kevin Livingston şi cu mine.

«Los Amigos del Edgar» (n.r. - prietenii lui Edgar). Din acel moment, Philippe nu mai era Philippe, omul bun la toate, Lance, Kevin şi cu mine îl numeam «Motoman»", a afirmat Hamilton.

Tyler Hamilton a explicat că Lance Armstrong radia atunci când vorbea despre acest plan.

„Lance pur şi simplu radia când îmi povestea de plan, îi plăcea această treabă de agent secret.

Francezii ne puteau controla toată ziua şi nu ar fi găsit nimic. În afară de asta, eram siguri că şi celelalte echipe aveau propria lor versiune a omului pe motocicletă", a adăugat Hamilton.

Deposedat de cele 7 titluri din Turul Franţei

Armstrong a primit interdicţie pe viaţă şi a fost deposedat de rezultatele sportive obţinute din 1998 până în prezent, între care şi 7 victorii în Turul Franţei.

Anunţul a venit după ce rutierul, retras din activitate în 2011, a declarat că renunţă la lupta judiciară cu USADA, care îl acuză de dopaj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net