Maria Holbur─â a salvat onoarea gimnasticii

6 octombrie 2019
image
Maria Holbur─âFOTO: Facebook COSR/ Emilia Nicolae

Campionatul Mondial de gimnastic─â de la Stuttgart va reprezenta de acum ├«nainte un reper negativ ├«n istoria sportului rom├ónesc. Chiar dac─â echipa feminin─â a ob╚Ťinut cea mai slab─â clasare din istorie, exist─â ╚Öi o veste bun─â: Maria Holbur─â s-a calificat la Jocurile Olimpice la individual compus.

├Än v├órst─â de 19 ani, sportiva n─âscut─â la Constan╚Ťa a terminat pe locul 54 concursul de calificare la individual compus. Numai c─â la Jocurile Olimpice merg, pe l├óng─â sportivele componente ale celor 12 echipe calificate, ╚Öi alte 20 de gimnaste individuale. Iar Maria a fost a 13-a dintre cele 20 de calificate. Ea a devenit astfel al 49-lea membru a delega╚Ťiei rom├óne╚Öti de la Tokyo.

Fiica unui fost practicant de lupte libere, Ioan Holbur─â, Maria a ├«nceput gimnastica la v├órsta de 5 ani, la CSS 1 Constan╚Ťa, cu antrenorii Sorin Bechir ╚Öi Mirela Szemerjai, cea care le-a preg─âtit ├«n perioada de ├«nceput pe Simona Am├ónar sau Daniela Sofronie. Talentul a recomandat-o de mic─â s─â fac─â parte din loturile na╚Ťionale, a╚Öa c─â ea a f─âcut parte ╚Öi din delega╚Ťia care a ├«ncercat, acum trei ani, s─â ob╚Ťin─â ultimele bilete pentru JO 2016 ├«n concursul concursul preolimpic de la Rio.

Maria nu e singura multipl─â campioan─â ├«n activitate din familia Holbur─â. Sora ei, Alexandra, care este cu doi ani mai mic─â, este juc─âtoare de tenis de mas─â, sport pe care ├«l practic─â de mai mul╚Ťi ani.

România, cea mai slabă clasare din istorie

Vremurile c├ónd echipa feminin─â de gimnastic─â a Rom├óniei venea cu tolba plin─â de medalii de la Mondialele de gimnastic─â au apus de mult. Actuala edi╚Ťie a CM, care are loc ├«n Stuttgart, a marcat cel mai negru rezultat din istoria de aproape 100 de ani a gimnasticii rom├óne╚Öti. Echipa noastr─â s-a clasat pe locul 22 din 24 de na╚Ťiuni ├«nscrise ├«n concurs, dep─â╚Öind doar Egiptul ╚Öi Cehia. Mai mult, nici o rom├ónc─â nu va fi prezent─â ├«n vreo final─â pe aparate sau la individual compus! Ast─âzi vor intra ├«n concursul de calificare b─âie╚Ťii.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
carla s dreams bobonete 2 PNG
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
survivor2 png
iumor jpg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
dinamo u cluj jpg
steliano filip jpg
prima tv PNG
sepsi castigatoare cupa romaniei jpg
simona halep bucurie madrid jpg
fc voluntari jpg