Medalie și calificare la JO2024 pentru Lăcrămioara Perijoc: „Boxul e tot ce am”

Ultima actualizare:

Pugilista Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Jocurile Europene, desfășurate în Polonia, Małopolska, la Cracovia și, totodată, calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 - toate acestea grație faptului că s-a calificat în semifinalele categoriei de 54 de kilograme.

Lăcrămioara Perijoc, la un meci distanță de o medalie (FOTO: Facebook)
Lăcrămioara Perijoc, la un meci distanță de o medalie (FOTO: Facebook)

Românca a învins-o, miercuri, pe poloneza Sandra Drabik, la puncte (5-0), în sferturile categoriei sale de greutate. Mai departe, Lăcrămioara Perijoc va boxa în semifinale cu turcoaica Hatice Akbaş, campioana mondială en-titre, într-un duel programat pe 30 iunie.
„Să ştiţi că am plecat de jos şi am ajuns sus. În afară de box, n-am nimic. Îmi doresc un singur lucru, să-l văd pe Maestru (n.r. antrenorul ei, Adrian Lăcătuş) zâmbind. Le mulţumesc oamenilor care cred în noi şi pentru aceste momente merită să trăieşti. Mă voi bate pentru aur cu toată fiinţa mea!”, a fost reacția sportivei. Jocurile Europene constituie un criteriu de calificare pentru Olimpiada din 2024, iar pugiliştii români care ating semifinalele obţin „biletele” pentru acea competiție. 

Al treilea sportiv român calificate la JO2024

În urma parcursului său, Lăcrămioara Perijoc a devenit al treilea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice din 2024, după atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor, legitimată tot la CSA Steaua, care a realizat, în martie, baremul la maraton, cu prilejul cursei de la Barcelona şi înotătorul David Popovici, care a reușit, în aprilie, baremul la 100 de metri liber, cu prilejul Campionatelor Naţionale de la Otopeni. De altfel, Lăcrămioara Perijoc este recunoscută pentru titlul ei de campioană europeană în 2019 şi vicecampioană mondială în 2022. 
Reamintim că România participă la Jocurile Europene de la Cracovia, în Malopolska, desfășurate în perioada 21 iunie-2 iulie, cu 150 de sportivi -74 la feminin, 76 la masculin-, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv și triatlon.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net