Popovici, încrezător la Mondial: „Dacă cineva e mai bun decât mine, îl felicit”

David Popovici se pregătește pentru Campionatul Mondial de Înot, programat să se desfășoare în perioada 23-30 iulie, la Fukuoka. Pentru sportivul român în vârstă de 18 ani, acesta este „testul suprem”, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

David Popovici, pregătit pentru Campionatul Mondial (FOTO: Getty Images)
David Popovici, pregătit pentru Campionatul Mondial (FOTO: Getty Images)

Dublul campion mondial la 100 și 200 de metri liber va fi „cap de afiș” al competiției, după evoluțiile de anul trecut, de la Budapesta. „Muncesc să îmi îmbunătăţesc performanţele şi să ajung la Campionatul Mondial, ţinând cont de orice detaliu. Când e o cursă, sunt mereu foarte fericit să particip. Dacă cineva e mai bun decât mine, sunt acolo să îl felicit. Îmi place acest bazin de la Roma. Mi-aş dori ca și în România să existe asemenea construcţii, pentru că eu cred că sportul reprezintă cheia pentru o viaţă fericită şi copii români merită să fie fericiţi”, a spus David Popovici, potrivit swimswam.com. „Mi-am îndeplinit obiectivele pentru perioada asta a anului. Avem semnale că ne pregătim bine pentru Fukuoka. Pentru mine, urmează perioada de pregătire pentru Japonia. Aștept să mă întorc la antrenamente, cât de curând și să începem să ne pregătim mai specific, să avem antrenamente mai scurte, mai rapide și mai rapide pentru Campionatul Mondial, să mergem acolo și să facem cât de bine putem”, a completat înotătorul.

Merge la Mondial cu un moral excelent

David Popovici a avut un weekend fructuos, cucerind două medalii în competiția de la Roma, Sette Colli: „aurul” în proba de 100 și 200 de metri liber. După Campionatele Naționale de Natație din luna aprilie, David Popovici a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, unde „țintește” o medalie. „La 16 ani, am reuşit să mă calific la Jocurile Olimpice, aşa cum mi-am dorit, de când eram mic. Chiar la 11 ani am avut un tort cu cercurile olimpice şi Jocurile Olimpice 2020. Deci mi-am îndeplinit visul de a participa, acum, după experienţa de acolo, sigur că îmi doresc cel puţin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris”, a concluzionat românul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net