Mihaela Buzărnescu a fost învinsă în semifinale la Birmingham, dar urcă pe 28 WTA

Ultima actualizare:

    Mihaela Buzărnescu va ocupa cel mai bun loc al cariereiFoto: GettyImages
Mihaela Buzărnescu va ocupa cel mai bun loc al cariereiFoto: GettyImages

Mihaela Buzărnescu a fost învinsă în semifinalele turneului WTA de la Birmingham, dar nu are motive să fie supărată. A făcut un turneu fantastic și va urca pe cel mai bun loc al carierei.

În semifinalele de la Birmingham, Mihaela Buzărnescu a fost învinsă cu 6-3, 6-2 de cehoaica Petra Kvitova, ocupanta locului 8 WTA. Aceasta a obținut a doua victorie în fața româncei, după ce o învinsese și în finala de la Praga, acum două luni. Chiar dacă a pierdut, Mihaela nu are motive să fie tristă. A reușit în sferturi o victorie mare, 6-3, 6-2 cu a cincea jucătoare a lumii, Elina Svitolina, iar acel succes îi va aduce de luni cea mai bună poziție din carieră: 28 WTA. Precedentul record era locul 30.

Dincolo de rezultat, Buzărnescu a trecut și de o barieră psihologică foarte importantă prin calificarea în semifinalele de la Birmingham: a depășit milionul de dolari câștigat exclusiv din tenis. Cu cei 46.345 de dolari primiți pentru calificarea în semifinale, Mihaela a ajuns la 1.004.982 dolari câștigați în carieră. Ea a devenit a 380-a jucătoare din istorie milionară din tenis și a zecea româncă din istorie care trece de acest prag.

image
image
image
image
image
image
FotoJet (16) jpg
SITE Rapid Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Dani Alves (Getty Images) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Dorinel Munteanu, antrenor Otelul Galati (Facebook) jpg
Dinamo FCSB (Sportpictures) jpg
Simona Halep, Getty Images jpg
Francesco Camarda (Getty Images) jpg