Monica Niculescu, la un pas de trofeul de la Clarins

Monica Niculescu se va lupta pentru trofeul de dublu al competiției Clarins, din Franța, unde va face pereche cu jucătoarea chineză Lin Zhu. Cele două s-au calificat, vineri, în ultimul act al turneului de categorie WTA 125, disputat la Paris.

Românca a cucerit ultimul trofeu la dublu în urmă cu șase luni (FOTO: EPA)
Românca a cucerit ultimul trofeu la dublu în urmă cu șase luni (FOTO: EPA)

Românca și colega ei de joc au avut nevoie de aproape două ore de joc pentru a-și asigura prezența în finală, reușind să le învingă pe Greet Minnen (Belgia) și Heather Watson (Marea Britanie) cu 6-0, 5-7, 15-13. Câştigătoarele turneului vor obţine 5.220 de euro, iar perechea învinsă în finală va avea un cec în valoare de 3.740 de euro.
Ultima finală disputată de româncă la dublu s-a petrecut la finele anului trecut, tot în Franța, unde a făcut pereche cu Cristina Bucșa, din Spania, de origine din Republica Moldova, reușind să cucerească trofeul competiției.

Halep, abandon în primul tur la Clarins

Trophée Clarins a avut-o aliniată la start, la simplu și pe Simona Halep (1.149 WTA), după ce românca a primit un wildcard, însă sportiva originară din Constanța a abandonat în primul său meci. „Ei bine, ieri nu a fost așa cum am sperat pe teren. Durerea de la genunchi, care persistă de la Miami a revenit și, din păcate, nu am putut continua. Nu este modul în care mi-aș fi dorit să îmi petrec timpul la Paris, dar nimeni nu a spus că această revenire va fi ușoară. Mă voi odihni și apoi voi continua să muncesc și să cred în continuare în călătoria mea. Vă mulțumesc celor care mă susțineți, văd mesajele voastre și înseamnă enorm pentru mine”, a scris Halep pe Instagram. 
Reamintim că Halep a revenit pe teren la Miami Open (n.r. unde a pierdut în fața jucătoarei spaniole Paula Badosa), după ce a câștigat apelul făcut la TAS, care a redus la nouă luni suspendarea româncei din tenis, de la patru ani, atât cât „dictase” inițial Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Suspendată provizoriu încă din sport din toamna lui 2022 pe motive de dopaj, în cele din urmă, la mijlocul lunii septembrie, Halep a primit verdictul în procesul ei și a fost exclusă pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Inițial, perioada de suspendare ar fi durat până pe 6 octombrie 2026, iar Halep a dat în judecată firma producătoare a suplimentelor pe care le-a luat, ca în cele din urmă să obțină reducerea pedepsei și să fie în situația de a putea reveni oricând în tenis, în urma deciziei de la TAS, care arată că românca și-a ispășit penalizarea în iulie 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net