Obiectivul Soranei Cîrstea, înainte de retragere: Top10 și să câștige Wimbledon

După ce, cel mai recent, Sorana Cîrstea (30 WTA) a părăsit turneul de la Madrid în 16-imile de finală, fiind eliminată de liderul ierarhiei mondiale a tenisului feminin, poloneza Iga Świątek câștigat cu 61-, 6-1, sportiva din România a vorbind despre țelurile sale, pe care vrea să le atingă, înainte de a se gândi la retragere. 

Sorana Cîrstea și-ar dori să ajungă în Top10 WTA (FOTO: EPA)
Sorana Cîrstea și-ar dori să ajungă în Top10 WTA (FOTO: EPA)

Într-un interviu acordat presei spaniole, Cîrstea a țintit sus, vorbind fără ascunzișuri despre ce și-ar dori, până se va retrage din „sportul alb”. „Ai mereu acele obiective în minte (n.r. ca jucătoare de tenis). Vreau să fiu în Top20 WTA, dar în momentul în care voi fi acolo, știu că voi dori să fiu în Top10. Întotdeauna vrei mai mult și mai mult, iar clasamentul este doar o consecință zilnică a muncii. Mi-ar plăcea să câștig un Grand Slam și încă sper să o fac, de aceea continui sa joc! Dacă îmi dai de ales, voi alege Wimbledon. Sunt foarte bună prietenă cu Angelique Kerber, așa că mi-ar plăcea să joc împotriva ei o finală la All England Club. Ea a câștigat deja Wimbledon, m-ar putea lăsa să câștig eu (n.r. râde)”, a declarat românca, citată de „Punto de Break”.

Mândră de întreaga sa carieră din „sportul alb”

Cîrstea a anticipat eventualele comentarii poate negative, lămurind lucrurile: „Când te uiți la cifrele de pe hârtie, poate că nu pare că am avut o carieră spectaculoasă, dar în toți acești ani am fost mereu aproape de primele douăzeci din lume, de cele mai multe ori am fost între Top20 și Top30. Am avut rezultate bune, am învins jucătoare foarte bune, treaba este că toată lumea din față joacă bine, nivelul este mai bun, în fiecare zi. Dar sunt mândră, pentru că, de-a lungul carierei, am avut întotdeauna rezultate bune”.
Eliminată în turul trei de la Madrid, Cîrstea a rezistat o oră și 18 minute în fața polonezei Świątek, aceasta din urmă câştigând toate cele patru confruntări din istoria circuitul WTA.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
Simona Halep ronald garros 2022 jpg
concurs slam dunk streetball jpg
mitrita craiova jpg
sorana cirstea la roma jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net